FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Barce ponovno u neugodnoj situaciji

BARCELONA, 21. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nakon nedavnog"striptiza" u zračnoj luci, predsjednik Barcelone Joan Laporta ponovnose našao u neugodnoj situaciji. Naime, otkriveno je kako je direktorBarce i Laportin šogor Alejandro Echevarria jedno vrijeme bio članzaklade koja je podupirala omraženog španjolskog diktatora FranciscaFranca, koji je bio na vlasti od 1939. do 1975.
BARCELONA, 21. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Nakon nedavnog "striptiza" u zračnoj luci, predsjednik Barcelone Joan Laporta ponovno se našao u neugodnoj situaciji. Naime, otkriveno je kako je direktor Barce i Laportin šogor Alejandro Echevarria jedno vrijeme bio član zaklade koja je podupirala omraženog španjolskog diktatora Francisca Franca, koji je bio na vlasti od 1939. do 1975.

Laporta je prvo tvrdio da njegov šogor nikad nije bio član te zaklade. No, ubrzo je bio demantiran. U tisku su objavljeni dokumenti koji dokazuju da je Echevarria sudjelovao u radu sporne zaklade.

Nakon toga uslijedio je pritisak na Laportu da izbaci svog šogora iz kluba, budući da je Barca kroz povijest bila izrazito anti-frankistički klub. Laporta je bio ustrajan i nije previše mario što misli javnost. Tako je još jučer prijepodne javno izjavio kako neće prihvatiti ponuđenu ostavku svog šogora. No, samo 12 sati kasnije predomislio se i prihvatio je Echevarrijinu ostavku, kazavši kako je to u interesu Barce.

Predsjednik španjolskog nogometnog prvaka nedavno je izazvao skandal u zračnoj luci katalonske prijestolnice. Nakon što je tri puta morao proći kroz detektor metala, koji je stalno zvonio, Laporta je skinuo cipele i hlače, te je pred zbunjenim službenicima osiguranja ostao u donjem rublju.

Kasnije se ispričao zbog te neugodne ekshibicije. "Želim se ispričati navijačima Barcelone što nisam reagirao dolično ugledu našeg kluba. Jednostavno sam izgubio živce", skrušeno je kazao Laporta nakon incidenta na aerodromu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙