FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 18. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 18. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Drugo izdanje knjige hrvatskoga političara i pisca Stjepana Radića "Savremena Evropa ili karakteristika evropskih država i nacija", koju je nakladnik Pan Liber objavio u povodu stote obljetnice prvoga izdanja, predstavljeno je sinoć u Zagrebu. Riječ je o pretisku i naslovu prema izvorniku, objasnio je Pan Liberov glavni urednik Anđelko Milardović. Bez obzira na to što je knjiga ponovno otisnuta prije no što su otvoreni pristupni pregovori Hrvatske s Europskom unijom, Milardović smatra da je njezino objavljivanje relevantno u društveno-političkom i kulturološkom smislu.

ZAGREB - U Dramskom kazalištu "Gavelli" u Zagrebu sinoć je otkriveno poprsje utemeljitelju toga kazališta Branku Gavelli, rad Antuna Augustinčića, a zatim su izvedbom predstave "Patnje gospodina Mockinpotta" nakon 14-godišnje stanke počele "20. Gavelline večeri". Na ovogodišnjim večerima biti prikazano 12 predstava 12 hrvatskih kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika, Varaždina i Virovitice.

ZAGREB - Projekcijama kratkometražnoga filma "Leptiri" luksemburškoga redatelja Maxa Jacobyja i filmske uspješnice "Odgrobadogroba", slovenskoga redatelja Jana Cvitkoviča, sinoćs je u Studentskome centru (SC) hrvatskoga glavnog grada otvoren 3. Zagreb Film Festival (ZFF).

Na festivalu će biti prikazano više od 50 filmova iz 30 zemalja diljem svijeta, a u službenoj konkurenciji za festivalsku nagradu natjecat će se deset dugometražnih, deset kratkometražnih i 12 dokumentarnih filmova.

DUBROVNIK - Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Saint-Paul sinoć je u Dubrovniku predsjednici Udruge "Deša" Jany Hansal uručio odličje Viteza nacionalnog reda za zasluge kojim ju je odlikovala Republika Francuska. To odličje Jany Hansal dodijeljeno je za doprinos za suradnju Udruge "Deša" s brojnim francuskim udrugama u tijeku Domovinskog rata i nakon njega.

ZAGREB -Knjiga novinara Tomislava Vukovića "Hrvatska njima usprkos" predstavljena je sinoć u Zagrebu. U knjizi su Vukovićevi tekstovi što ih je od 2000. do 2004. objavljivao u "Glasu Koncila", "Vjesniku", "Fokusu" i "Duhu zajedništva". Na predstavljanju je istaknuto da Vuković tekstove usmjerava na raskrinkavanje u javnosti objavljenih neistina, te da je knjiga svojevrstan dokument o nasrtajima na hrvatske nacionalne, kulturne i vjerske vrijednosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙