FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2008: Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini, s Njemačkom i Italijom

ZAGREB/ZUERICH, 14. listopada 2005. (Hina) - Visoki rejting hrvatskenogometne reprezentacije potvrdila je danas Uefa, koja je odredilanositelje za ždrijeb kvalifikacija za EP 2008.
ZAGREB/ZUERICH, 14. listopada 2005. (Hina) - Visoki rejting hrvatske nogometne reprezentacije potvrdila je danas Uefa, koja je odredila nositelje za ždrijeb kvalifikacija za EP 2008.

Domaćini EURA 2008. su Austrija i Švicarska, koji su direktni sudionici Europskog prvenstva. U kvalifikacijama će sudjelovati 50 reprezentacija. Ždrijeb kvalifikacijskih skupina obavit će se 27. siječnja 2006. u švicarskom Montreaxu, a reprezentacije će prilikom ždrijeba biti raspoređene u sedam jakosnih skupina (sedam bubnjeva). Iz svakog bubnja izvlačit će se jedna reprezentacija.

Jakosne skupine su određene na temelju rezultata koje su reprezentacije ostvarile u kvalifikacijama za EP 2004. i SP 2006. Skupinu prvih nositelja kvalifikacija čine Grčka (europski prvak), Nizozemska, Portugal, Engleska, Češka, Francuska i Švedska.

Hrvatska se nalazi u skupini drugopostavljenih reprezentacija, u društvu sa trostrukim svjetskim prvacima Njemačkom i Italijom. U toj su skupini još i Turska, Poljska, Španjolska i Rumunjska. To znači da u kvalifikacijama za EURO 2008. Hrvatska neće igrati protiv Njemačke, Italije, Turske, Poljske, Španjolske i Rumunjske.

Teoretski je moguće da Hrvatska u kvalifikacijama za EP 2008. ponovno igra sa reprezentacijama koje su joj bili protivnici na putu do SP u Njemačkoj, odnosno sa Švedskom, Bugarskom, Mađarskom ili Islandom, te Maltom.

U Montreauxu će se ždrijebati sedam kvalifikacijskih skupina. U šest skupina bit će po sedam reprezentacija, a u jednoj će biti osam momčadi. EURO 2008. izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake kvalifikacijske skupine.

JAKOSNE SKUPINE ZA ŽDRIJEB KVALIFIKACIJA ZA EURO 2008.:

1. skupina: Grčka, Nizozemska, Portugal, Engleska, Češka, Francuska, Švedska

2. skupina: Njemačka, HRVATSKA, Italija, Turska, Poljska, Španjolska, Rumunjska

3. skupina: SCG, Rusija, Danska, Norveška, Bugarska, Ukrajina, Slovačka

4. skupina: BiH, Republika Irska, Belgija, Latvija, Izrael, Škotska, Slovenija

5. skupina: Mađarska, Finska, Estonija, Wales, Litva, Albanija, Island

6. skupina: Gruzija, Makedonija, Bjelorusija, Armenija, Sjeverna Irska, Cipar, Moldavija

7. skupina: Lihtenštajn, Azerbajdžan, Andora, Malta, Farski otoki, Kazahstan, Luksemburg, San Marino

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙