FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavina kod Machu Picchua blokirala više od tisuću turista

LIMA, 14. listopada 2005. (Hina/dpa) - Snježna lavina u peruanskimAndama prekinula je u četvrtak cestovni i željeznički promet premaMachu Picchuu, te u tom poznatom drevnom središtu civilizacije Inkablokirala oko 1.200 turista, priopćile su peruanske vlasti.
LIMA, 14. listopada 2005. (Hina/dpa) - Snježna lavina u peruanskim Andama prekinula je u četvrtak cestovni i željeznički promet prema Machu Picchuu, te u tom poznatom drevnom središtu civilizacije Inka blokirala oko 1.200 turista, priopćile su peruanske vlasti.

Golema količina snijega obrušila se s planine i oštetila jedini most koji povezuje Machu Picchu s ostatkom zemjle. Uglavnom strani turisti ne nalaze se u opasnosti, ali su prisiljeni ostati obližnjem gradiću Aguasu Calientesu dok se promet ponovno ne uspostavi, javili su lokalni mediji.

Drevni grad Inka toliko je zabačen da ga španjolski konkvistadori nikada nisu uspjeli pronaći, a njegove ruševine ponovno je otkrio 1911. godine američki istraživač Hiram Bingham. Machu Picchu godišnje posjeti pola milijuna turista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙