FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan potres pogodio sjeverni Peru

LIMA, 26. rujna 2005. (Hina/AP) - Snažan potres magnitude 7,5stupnjeva po Richteru pogodio je u noći na ponedjeljak sjeverni Peru,prouzročivši kolaps opskrbe električnom energijom i telefonskih vezadiljem regije te usmrtivši najmanje četiri osobe, objavio je peruanskinacionalni Institut za geofiziku u Limi.
LIMA, 26. rujna 2005. (Hina/AP) - Snažan potres magnitude 7,5 stupnjeva po Richteru pogodio je u noći na ponedjeljak sjeverni Peru, prouzročivši kolaps opskrbe električnom energijom i telefonskih veza diljem regije te usmrtivši najmanje četiri osobe, objavio je peruanski nacionalni Institut za geofiziku u Limi.

Epicentar potresa nalazio se oko 90 km sjeveroistočno od grada Moyobamba, odnosno oko 670 km sjeverno od prijestolnice Lime.

"Nekoliko se kuća urušilo i najmanje su četiri osobe poginule", rekao je jedan od stanovnika mjesta Lamas u blizini Moyobambe lokalnoj radiopostaji Radioprogramas.

Prema službenim izvorima još je desetak ozlijeđenihosoba prevezeno u bolnicu u Lamas.

Potres se osjetio uzduž cijele sjeverne obale Perua i sve do Bogote u Kolumbiji. Peruanska zrakoplovna kompanija Lan Peru objavila je da su zrakoplovi koji su trebali sletiti u sjevernim zračnim lukama preletili dalje do Lime, jer su zbog ispada struje sve piste bile u mraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙