FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO sazvao izvanrednu sjednicu radi organiziranja pomoći Pakistanu

BRUXELLES, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - NATO-ov glavni tajnikJaap de Hoop Scheffer sazvao je u ponedjeljak izvanrednu sjednicu 26članica saveza radi organiziranja pomoći žrtvama katastrofalnogpotresa u Pakistanu.
BRUXELLES, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - NATO-ov glavni tajnik Jaap de Hoop Scheffer sazvao je u ponedjeljak izvanrednu sjednicu 26 članica saveza radi organiziranja pomoći žrtvama katastrofalnog potresa u Pakistanu.

"Još danas očekujem da savez donese odluku o tome što će poduzeti. Ne smijemo gubiti vrijeme", rekao je De Hoop Scheffer novinarima u Bruxellesu.

De Hoop Scheffer rekao je da su njemačke postrojbe izdvojene iz NATO-ovih mirovnih snaga s 10.000 ljudi u susjednom Afganistanu kako bi mogle pružiti pomoć Pakistanu.

Uz pozivanje dodatnih snaga iz Afganistana, De Hoop Scheffer je rekao da bi NATO mogao djelovati kao koordinacijsko središte za međunarodnu pomoć, kao što je učinio nakon uragana Katrine u SAD-u.

Pakistanski čelnici izvješćuju u ponedjeljak da se broj žrtava u potresu popeo na gotovo 40.000, dok su još tisuće zatrpane u ruševinama.

Ovo je najteži potres koji je pogodio Pakistan nakon 1947.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙