FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više tisuća osoba poginulo u potresu u Pakistanu

ISLAMABAD, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Potres koji je u subotuujutro zadesio Pakistan usmrtio je više tisuća ljudi, rekao jeglasnogovornik pakistanskih vojnih snaga general Shaukat Sultan.
ISLAMABAD, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Potres koji je u subotu ujutro zadesio Pakistan usmrtio je više tisuća ljudi, rekao je glasnogovornik pakistanskih vojnih snaga general Shaukat Sultan.

"Poginulo je nekoliko tisuća ljudi, a razaranje je bilo ogromno", rekao je časnik dodavši da je posebno teško stradao pakistanski dio pokrajine Kašmir, na sjeveroistoku zemlje.

"Sravnjena su cijela sela u pakistanskom dijelu Kašmira, rekli su vojni izvori.

Čini se da je najteže pogođen Mazaffarabad, glavni grad pakistanskog Kašmira i područje duž rijeke Neelum prema sjeveru.

Vrlo je teško organizirati pomoć jer su ceste nestale u odronima zemlje, objasnio je isti izvor. U čitavom Pakistanu vlada ozračje kaosa, telefonske linije su prekinute ili su preopterećene, a podaci o broju žrtava i materijalnoj šteti rastu iz sata u sat.

Potres jakosti jakosti 7,6 stupnjeva po Richterovoj skali oko 6 sati po srednjoeuropskom vremenu pogodio je Pakistan, Indiju i Afganistan, a epicentar se nalazio oko 100 km sjeverno od Islamabada.

U indijskom dijelu Kašmira, planinskom području uz indijsko-pakistansku granicu, je prema posljednjim službenim podacima u potresu poginulo najmanje 213 ljudi, a ranjeno je nekoliko stotina.

Nakon jutrošnjeg potresa od 7,6 stupnjeva u Islamabadu se osjetilo 14 nešto slabijih potresa magnitude do 6 stupnjeva po Richteru, rekao je direktor geofizičkog instituta Pakistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙