FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici na Baliju traže smaknuće bombaša 2002.

DENPASAR, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Prosvjednici na Baliju uponedjeljak su tražili trenutačno smaknuće trojice indonezijskihmilitanata osuđenih na smrt zbog bombaških napada na noćni klub 2002.godine u kojima su ubijene 202 osobe.
DENPASAR, 10. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Prosvjednici na Baliju u ponedjeljak su tražili trenutačno smaknuće trojice indonezijskih militanata osuđenih na smrt zbog bombaških napada na noćni klub 2002. godine u kojima su ubijene 202 osobe.

Organizatori su obrazložili da je prosvjedni marš do zgrade Vrhovnog suda Denpasar djelomice motiviran i novim bombaškim napadima 1. listopada u kojima su ubijene 23 osobe, a među njima i trojica bombaša samoubojica.

"Ubijte Amrozija", vikali su prosvjednici marširajući prema sudu koji se nalazi nedaleko od plaže Kuta, poprištu napada, dva dana uoči komemoracije na taj događaj iz 12. listopada 2002.

Amrozi je jedan od trojice militanata koji čekaju smaknuće zbog napada 2002., u kojima je među žrtvama bilo najviše stranih turista. On je prvi militant koji je bio uhićen nakon napada i nazvan je bombaš sa smiješkom jer je takvim izrazom lica popratio svako spominjanje eksplozija tijekom saslušanja na sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙