FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 19 mrtvih u eksplozijama na Baliju

DŽAKARTA, 1. listopada 2005. (Hina/AP) - Nekoliko bombi gotovo jeistovremeno eksplodiralo u dvama turističkim područjima naindonezijskom otoku Bali u subotu, pri čemu je prema bolničkim ipolicijskim izvorima poginulo najmanje 19 osoba, a više od 50 ih jeranjeno.
DŽAKARTA, 1. listopada 2005. (Hina/AP) - Nekoliko bombi gotovo je istovremeno eksplodiralo u dvama turističkim područjima na indonezijskom otoku Bali u subotu, pri čemu je prema bolničkim i policijskim izvorima poginulo najmanje 19 osoba, a više od 50 ih je ranjeno.

Eksplozije su se dogodile gotovo točno u dan kad su gerilci skupine Džama Islamija koja je povezana s mrežom al-Qaidom u ljetovalištu Kuta u toj zemlji 2002. ubile nekoliko stotina ljudi, uglavnom stranaca.

Bombe su eksplodirale u 19.30 po lokalnom vremenu u dvama restoranima punim stranaca i Indonežana, na području poznate plaže Jimbaran i u blizini prepunog kupovnog centra gradića Kuta.

Visoki dužnosnik indonezijske policije general bojnik Ansyaad Mbai izjavio je da su eksplozije očito izazvali teroristi.

Među žrtvama koje su prebačene u bolnicu Sangla u glavnom gradu otoka Denpasaru prema prvim se podacima nalazi i osam Australaca i dva Amerikanca. Identitet ostalih žrtvi još nije poznat, kao ni koliko je stranih gostiju stradalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙