FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VN Japana: Raikkonen u posljednjem krugu prestigao Fisichellu

SUZUKA, 9. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Finski vozač Kimi Raikkonen(McLaren-Mercedes) pobjednik je utrke formule 1 za Veliku nagraduJapana, koja je vožena na stazi u Suzuki. Drugo mjesto pripalo jeTalijanu Giancarlu Fisichelli (Renault), a treće njegovom momčadskomkolegi i novom svjetskom prvaku Španjolcu Fernandu Alonsu.
SUZUKA, 9. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Finski vozač Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) pobjednik je utrke formule 1 za Veliku nagradu Japana, koja je vožena na stazi u Suzuki. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Giancarlu Fisichelli (Renault), a treće njegovom momčadskom kolegi i novom svjetskom prvaku Španjolcu Fernandu Alonsu.

Bila je to jedna od najuzbudljivijih utrka sezone, posebice u posljednjih šest krugova, kada su veliku borbu vodili Raikkonen i Fisichella. Raikkonen je uspio prestići Fisichellu u posljednjem krugu. Tako je došao do sedme ovosezonske pobjede.

Ujedno, to je bila šesta uzastopna pobjeda McLarenovih vozača. No, u poretku konstruktora Renault je uspio prestići McLaren-Mercedes. Renault ima dva boda više, a do kraja Svjetskog prvenstva preostala je još samo jedna utrka, VN Kine u Šangaju (16. listopada).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙