FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

F1 - Alonso najmlađi svjetski prvak u povijesti

SAO PAULO, 25. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Dvije utrke prije krajasvjetskog prvenstva Španjolac Fernando Alonso (Renault) postao je novisvjetski prvak u formuli 1.
SAO PAULO, 25. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Dvije utrke prije kraja svjetskog prvenstva Španjolac Fernando Alonso (Renault) postao je novi svjetski prvak u formuli 1.

Pilot Renaulta je na 17. utrci sezone, Velikoj Nagradi Brazila u Sao Paulu osvojio treće mjesto, što je bilo dovoljno za potvrdu ukupne pobjede. Mladi Španjolac trenutačno ima 117 bodova, dok Raikkonen na drugom mjestu ima 94 boda.

Prvo mjesto na stazi Interlagos pripalo je Kolumbijcu Juanu Pablu Montoyi (McLaren Mercedes), dok je drugi bio njegov momčadski kolega Finac Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes).

Alonso je na pobjedničkom tronu formule 1 naslijedio sedmerostrukog svjetskog prvaka Nijemca Michaela Schumachera, a osim kao novi svjetski prvak, Alonso se upisao u knjige formule 1 i kao najmlađi svjetski prvak u povijesti ovog sporta, te kao prvi Španjolac koji se okitio ovom prestižnom titulom. Do sada je taj primat držao Brazilac Emerson Fittipaldi, koji je 1972. godine slavio 25 godina, osam mjeseci i 29 dana.

"Teško mi je opisati riječima kako se sada osjećam. Presretan sam, ovo je kao jedan san. Moram se zahvaliti cijeloj momčadi, jer bez njih bio moj uspjeh bio nemoguć," kazao je Alonso.

Alonso je rođen u Oviedu, a 29. srpnja proslavio je 24-ti rođendan. U formuli 1 je debitirao u Minardiju 2001. godine. Prvu Grand Prix pobjedu upisao je u bolidu Renaulta 2003. godine na Velikoj Nagradi Mađarske, kada je imao 22 godine i 27 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙