FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 8. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 8. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministri unutarnjih poslova Madžarske, Slovenije i Hrvatske u subotu su u Kaposvaru u Mađarskoj, na kraju dvodnevnog sastanka, prihvatili zajedničku izjavu o mjerama protiv organiziranog kriminala i ilegalnih migracija. "Kaposvarskom izjavom", koju su potpisali ministri unutarnjih poslova Hrvatske, Mađarske i Slovenije Ivica Kirin, Monika Lamperth i Dragutin Mate, usaglašeni su režimi kontrole državnih granica sa zahtjevom Europske unije, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH. Troje ministara dogovorili su i skoro otvaranje jednog centra na granici Mađarske, Hrvatske i Slovenije za razmjenu podataka o ilegalnim migracijama i transgraničnom kriminalu kakav su lani osnovale Italija, Austrija i Slovenija.

OSIJEK - Na današnjoj osnivačkoj skupštini Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) za Osječko-baranjsku županiju za predsjednika Izvršnog odbora te udruge izabran je saborski zastupnik Branimir Glavaš. Sudionicima skupštine, održane u osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu, Branimir Glavaš je rekao da Slavonija i Baranja "žive na rubu gospodarskog i egzistencijalnog minimuma", da se HDSSB zauzima za ravnopravan status tog područja s ostalim dijelovima Hrvatske te za njezin novi regionalni ustroj koji će se brinuti o ravnomjernom razvoju svih regija". "Najodlučnije odbacujemo koncept federalizacije Hrvatske i bilo kakvo autonomaštvo. Želimo suradnju s hrvatskom vlašću i hrvatskom Vladom bez obzira na politički predznak", rekao je Glavaš.

ZAGREB - Zdravstveno stanje ratnog veterana Dragutina Golika, koji je jučer ujutro ranjen pri pokušaju hvatanja pljačkaša banke u zagrebačkom Drvinju, i dalje je kritično iako je sada stabilno, rekao je danas ravnatelj bolnice Sveti duh Mladen Bušić, dodajući da ima naznaka da će uslijediti oporavak. Golik je dva puta operiran. "U medicini je vrlo nezahvalno prognozirati, ali postoje naznake zbog kojih vjerujemo da će uslijediti oporavak", rekao je Bušić, odgovarajući na pitanja novinara danas pred Odjelom intenzivne njege nakon što je potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor posjetila ranjenog Golika.

ZAGREB - Udruga "Prijatelji životinja" prosvjedovala je danas ispred japanskog veleposlanstva u Zagrebu zbog lova i ubijanja dupina i malih kitova u Japanu. Prosvjedom se ta hrvatska udruga pridružila današnjoj međunarodnoj akciji nazvanoj "Japanski dan dupina". "Pridružujemo se tisućama prosvjednika iz 60-ak udruga i organizacija iz više od 30 zemalja diljem svijeta koji su digli glas protiv pokolja dupina i pozivamo japanske vlasti da spriječe taj pokolj", ističu "Prijatelji životinja" u priopćenju objavljenom nakon prosvjeda. Napominju kako se svake godine u kitolovu u Japanu ubije više od 20.000 dupina koje ondje smatraju štetočinama jer jedu previše ribe.

GROŽNJAN - Tri žlice maslinovog ulja na dan mogu imati ljekoviti učinak na ljudsko zdravlje, ponajprije na vitalnost mozga te na prevenciju kardiovaskularnih bolesti srca, kao najčešćeg uzročnika smrtnosti u nas i u svijetu, istaknuto je na današnjoj konferenciji "Maslinovo ulje i zdravlje" koja se održava u Grožnjanu. Skup su organizirali zborovi novinara za zdravstvo i medicinu te za zaštitu okoliša Hrvatskog novinarskog društva i općina Grožnjan. Dokazano je da maslinovo ulje usporava starenje, čuva vitalne funkcije mozga, snižava "loš" i podiže "dobar" kolesterol, te utječe na reguliranje krvnog tlaka, istaknula je predsjednica Klinike za neurologiju KB Sestre milosrdnice prof. Vida Demarin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙