FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski liječnik nezadovoljan velikom plaćom

LONDON, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Mladi liječnik u bolniciNottinghama u središtu Engleske, koji drži da je preplaćen, predložioje da dio njegove plaće bude preraspoređen slabije plaćenimzdravstvenim radnicima, poput bolničarki.
LONDON, 7. listopada 2005. (Hina/AFP) - Mladi liječnik u bolnici Nottinghama u središtu Engleske, koji drži da je preplaćen, predložio je da dio njegove plaće bude preraspoređen slabije plaćenim zdravstvenim radnicima, poput bolničarki.

U članku koji je u petak objavljen u političkom tjedniku New Statesman Mark Jopling (24) piše da dobiva" fantastičan iznos od 37.000 funti (54.000 eura) godišnje, iako je jedan od najmanje kvalificiranih, darovitih i međunajslabije plaćenih liječnika u bolnici".

"Provodim dane u potrazi da hrpama izgubljenih kartona pacijenata, trčeći s lijeva na desno u potrazi rezultata krvnih analiza", rekao je.

Ako postane jedan od glavnih liječnika u bolnici, njegov godišnji prihod bi narastao na 90.000 funti, a ako bi radio kao liječnik opće prakse u Zdravstvenom osiguranju mogao bi zarađivati 100.000 funti, dok bolničarke početnice dobivaju godišnje 16.000 funti, a na kraju radnog vijeka jedva se približe početničkoj plaći liječnika u bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙