FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zareb dobio mušku slalomsku utrku Svjetskog kupa u veljači 2008.

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Nakon ženskog slaloma Hrvatska iZagreb će 2008. biti domaćin i muškog slaloma skijaškog Svjetskogkupa, potvrdio je na konferenciji za novinare u Zagrebu direktorreprezentacije Vedran Pavlek.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Nakon ženskog slaloma Hrvatska i Zagreb će 2008. biti domaćin i muškog slaloma skijaškog Svjetskog kupa, potvrdio je na konferenciji za novinare u Zagrebu direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Dobijanje muškog slaloma ispunjenje je našeg cilja, kao i iskaz povjerenja Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) Hrvatskoj nakon odlične organizirane premijerne utrke slaloma skijašica na Sljemenu početkom ove godine. Prema prijedlogu kalendara za sezonu 2007/2008 Zagreb će biti središte svjetskog skijanja jer će se 1. veljače 2008. na Sljemenu održati noćni ženski slalom, a potom dva dana kasnije i dugoočekivani dnevni muški slalom.

Pavlek je napomenuo da termini nisu konačni, a za točno godinu dana znat će se hoće li se zagrebačke utrke održati u navedenim terminima ili tjedan dana prije, a možda i dva tjedna kasnije.

Petog siječnja 2006. održat će se druga slalomska utrka skijašica za Svjetski kup na Sljemenu, koja se kao prva više neće zvati "Zlatni Medvjed", već "Snježna Kraljica" u počast Janice Kostelić, izjavio je Pavlek, dodavši kako će se muška utrka 2008. zvati "Snježni Kralj". Za utrku 5. siječnja bit će pušteno u prodaju 18.000 ulaznica, što je sigurnosni limit iako je zanimanje gotovo deset puta veće, troškovi organizacije bit će oko 22 milijuna kuna, a povećan je i nagradni fond na ukupno 165.000 eura, najviši u povijesti Svjetskog kupa.

Pripreme za sljemensku utrku počele su već u proljeće ove godine, a u kolovozu je Zagreb posjetila i inspekcija FIS-a, koja je bila oduševljenja postignutim. Kako je za "Snježnu Kraljicu" ogromno zanimanje medija, organizatori su odlučili postaviti posebni press-centar sa 120 mjesta u neposrednoj blizini ciljne ravnine, a zanimljivo je da će taj šator, u kome će biti najsuvremenija informatička oprema, biti na jezeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙