FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanskoj princezi kraljevski miraz od 1,34 milijuna dolara

TOKIO, 6. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Jedina kći japanskog caraAkihita dobit će otpremeninu iz kraljevske kuće veću od milijun dolaranakon udaje idućeg mjeseca kojom će dobiti status obične građanke,objavili su u četvrtak dužnosnici.
TOKIO, 6. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Jedina kći japanskog cara Akihita dobit će otpremeninu iz kraljevske kuće veću od milijun dolara nakon udaje idućeg mjeseca kojom će dobiti status obične građanke, objavili su u četvrtak dužnosnici.

Princeza Sayako (36), treba napustiti casku obitelj 5. studenoga kada će se vjenčati sa svojim izabranikom, 40-godišnjim Yoshikijem Kurodom, zaposlenim u odjelu urbanističkog planiranja u tokijskoj gradskoj upravi.

Djeca, koju bi par mogao imati, neće imati pravo nasljeđivanja japanske krune.

Japanska vlada isplatit će Sayako, koja se još i naziva princeza Nori, svotu od 152.5 milijuna jena (1,34 milijuna dolara), što je maksimalan iznos prema zakonu, objavio je dužnosnik agencije za carski dvor.

Nori, prva japanska princeza koja će se nakon 1960. godine udati za čovjeka izvan kraljevske obitelji, priznala je lani da je pomalo zabrinuta kako će snaći u svom budućem životu obične građanke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙