FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Juventus muče gledatelji

TORINO, 4. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Čelnici talijanskoga prvakaJuventusa iznimno su razočarani odazivom svojih navijača na domaćimutakmicama, a pogotovu činjenicom da je na derbi utakmici protivIntera bilo manje gledatelja negoli na dvoboju Treće lige u Napulju.
TORINO, 4. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Čelnici talijanskoga prvaka Juventusa iznimno su razočarani odazivom svojih navijača na domaćim utakmicama, a pogotovu činjenicom da je na derbi utakmici protiv Intera bilo manje gledatelja negoli na dvoboju Treće lige u Napulju.

Ukupni kapacitet stadiona Delle Alpi je 68.000 mjesta, a protiv se okupilo manje od pola, svega 33.772 gledatelja, što je manje negoli je nazočilo utakmici C1 lige u Napulju između Napolia i Juve Stabie.

"Juventus se posljednjih godina jako trudio i investirao kako bi navijačima ponudio kvalitetu i zabavu, a rezultat je u najmanju ruku raočaravajući. Pa mi trenutno imamo svih šest pobjeda u domaćem prvenstvu i dvije u Ligi prvaka, a navijači nas doživljavaju kao gubitnike. Od vremena Milana sa Ruudom Gullitom i Marcom van Bastenom ili Napolia sa Maradonom i Carecom nije bilo jače momčadi, a doma nas nitko ne gleda", kazao je izvršni direktor kluba Luciano Moggi, napomenuvši da je 30.000 gledatelja sa jakim Interom sramotno. Još ih se manje, svega 11.000, pojavilo u Torinu na utakmici Lige prvaka sa bečkim Rapidom.

Klub je uoči nove sezone ponudio i posebne sezonske popuste za žene i djecu, a ulaznice protiv Intera koštale su u prosjeku 50 eura. Juventus je najpopularniji klub u Italiji, no problem je što daleko više navijača ima na jugu zemlje, a stadion Delle Alpi je zbog iznimne hladnoće i gotovo stalnog vjetra, te nefunkcionalnosti, vrlo neomiljen u Torinu.

Stadion koji je izgrađen za SP 1990. jako je neugodan, mjesta su udaljena od terena, pa su sve češće glasine da će Juve morati izbaciti atletsku stazu i dio tribina. Preuređeni stadion bi imao kapacitet od 40.000 mjesta, a za vrijeme rekonstrukcije Juventus bi igrao na svom starom stadionu Comunale, koji se nalazi u samom centru grada i koji se upravo preuređuje za Olimpijske igre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙