FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luxembourg: šefovi diplomacija EU-a nastavili razgovore

LUXEMBOURG, 3. listopada 2005. (Hina) - Vijeće EU-a nastavilo je uponedjeljak rano popodne rad pod predsjedanjem britanskog ministra zaEuropu Douglasa Alexandra, dok ministar vanjskih poslova Jack Straw idalje bilateralno pregovora sa šeficom austrijske diplomacije UrsulomPlassnik te telefonski s kancelarom Wolfgangom Schuesselom opregovaračkom okviru za Tursku.
LUXEMBOURG, 3. listopada 2005. (Hina) - Vijeće EU-a nastavilo je u ponedjeljak rano popodne rad pod predsjedanjem britanskog ministra za Europu Douglasa Alexandra, dok ministar vanjskih poslova Jack Straw i dalje bilateralno pregovora sa šeficom austrijske diplomacije Ursulom Plassnik te telefonski s kancelarom Wolfgangom Schuesselom o pregovaračkom okviru za Tursku.

Vijeće EU-a trenutačno raspravlja o odnosima s Rusijom, dok predsjedatelj Jack Straw pokušava ukloniti zadnju prepreku kako bi se mogla održati svečanost otvaranja pregovora s Turskom, planirana za kasnije poslije podne.

Prema diplomatskim izvorima, Austrija pokazuje spremnost da prihvati formulaciju u predloženom pregovaračkom okviru za Tursku da je "zajednički cilj pregovora članstvo", ali i dalje želi jače istaknuti apsorpcijsku sposobnost EU-a kod primanja novih članica.

Sastanak Radne skupine EU-a za procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom, koji je trebao početi u 9.30 sati, odgođen je dok se ne postigne dogovor o pregovaračkom okviru za Tursku, koji mora biti prihvaćen jednoglasno i bez čega pregovori ne mogu početi.

Iz izvora bliskih haškom tužiteljstvu neslužbeno se doznaje da bi izvješće Carle del Ponte Radnoj skupini moglo biti vrlo pozitivno, puno pozitivnije od zadnjeg izvješća iz lipnja.

(Hina) xsv ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙