FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački pedijatri savjetuju roditeljima da testiraju sluh novorođenčeta

MUENCHEN , 3. listopada 2005. (Hina/dpa) - Roditelji su u stanju samiustanoviti čuje li njihova beba, već u djetetovoj dobi od četiri došest tjedana, testirajući sluh snažnom bukom koju proizvede lupanjevratima, piše njemački časopis za roditelje "Eltern" u izdanju zalistopad.
MUENCHEN , 3. listopada 2005. (Hina/dpa) - Roditelji su u stanju sami ustanoviti čuje li njihova beba, već u djetetovoj dobi od četiri do šest tjedana, testirajući sluh snažnom bukom koju proizvede lupanje vratima, piše njemački časopis za roditelje "Eltern" u izdanju za listopad.

Od trećeg mjeseca još je jednostavnije provjeriti djetetov sluh, budući se ono već smije, guguče i okreće glavu prema izvoru zvuka te obraća na njega pozornost, čak i kada se ne radi o pretjerano jakim zvukovima.

Šestomjesečno dijete koje ima dobar sluh čuje i tiši govor te pomalo oponaša zvukove, a sedmomjesečno ili osmomjesečno dijete, ukoliko ima zdrav sluh, provjerava visinu glasa i pokušava ih oponašati.

Sa deset ili dvanaest mjeseci dijete reagira kada mu se netko obraća iz daljine ili na oštro izgovoreno "ne". Savjet pedijatara je da roditelji što prije primijene ove "kućne testove" i ukoliko primijete da dijete ne reagira kako bi trebalo zatraže ljiečničku pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙