FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestiiz Hrvatske do 4,30 sati:
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

POŽEGA - Policija je uhitila dvojicu muškaraca, državljana BiH, koje sumnjiči da su ubili dva mladića i pokušali ubiti i trećeg noćas oko tri sata u ispred ugostiteljskog objekta u Kaptolu. Uhićeni su danas poslijepodne na području Policijske postaje u Orahovici. Riječ je o dvojici muškaraca iz Travnika od kojih je jedan rođen godine 1981., a drugi 1976. Uhićeni su u šumi, gdje su, prema nekim informacijama, radili, izjavio je danas novinarima načelnik Odjela operativnih poslova u požeško-slavonskoj Policijskoj upravi Dalibor Bauer. Obje su osobe, kako se doznaje, privedene u požeško-slavonsku Policijsku upravu, gdje će se obaviti kriminalistička obrada te će biti privedene i istražnome sucu Županijskog suda u Požegi.

OMIŠALJ - Tridesetak predstavnika ekoloških udruga iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske i Austrije sudjelovalo je na dvodnevnom seminaru u Omišlju na Krku s temom projekta "Družba Adria", priopćila je ekološka udruga "EKO Kvarner". Na seminaru su sudjelovali i stručnjaci, među kojima nekoliko autora Studije utjecaja na okoliš vezane za taj projekt te nekoliko članova Komisije za ocjenu te studije. Seminar je bio zatvoren za javnost zbog, ističe se u priopćenju, klasificiranja Studije kao vojne tajne zbog važnosti naftovodnih objekata te želje nekih stručnjaka za anonimnim sudjelovanjem. U priopćenju se navodi da su na seminaru utvrđene manjkavosti Studije - predviđeno rješenje za balastne vode nije uvijek pouzdano ni primjenjivo, katodna zaštita naftovoda nekvalitetno je izvedena, što može uzrokovati vanjsku koroziju, a dio Studije o isplativosti projekta ima pogrešne podatke, uključujući i financijske pokazatelje o važnosti turizma za gospodarstvo Kvarnera i Hrvatske, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, u povodu nadolazećih ramazanskih dana, poslao je danas poruku svim islamskim vjernicima. "Ramazan je vrijeme duhovnog uzdignuća koje ćemo polučiti pojačanim ibadetom, postom, razmišljajući o našoj misiji na ovom svijetu, o okruženju u kojemu živimo i Tvorcu koji je sve stvorio", stoji uz ostalo u poruci. "Ramazan je vrijeme potvrđivanja naše ljudske solidarnosti u kojemu uz post bolje razumijemo one koji su potrebiti ljudske pomoći i solidarnosti", poručio je muftija Ševko Omerbašić. Također je najavio da će tijekom ramazana biti organizirane mnoge vjerske svečanosti u kojima će se muslimani podsjetiti na islamsku povijest i događaje vrijedne spomena.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je danas židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj čestitku u povodu Roš Hašane, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. "Svim židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno čestitam radosni blagdan Roš Hašane, početka židovske 5766 Nove godine. Neka svi židovski vjernici pronađu svoj unutarnji mir i snagu u Novoj godini", stoji u čestitki.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader uputio je danas predsjedniku Mešihata islamske zajednice i svim pripadnicima islamske zajednice u Republici Hrvatskoj čestitku u povodu početka svetog mjeseca Ramazana, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. "Svim muslimanskim vjernicima želim sretne ramazanske dane. Zalažući se za zaštitu svih ljudskih i manjinskih prava, kao temelj zajedničke budućnosti u modernom demokratskom društvu, želim da mjesec Ramazana provedete u sreći, miru i blagostanju", stoji u premijerovoj čestitki.

VARAŽDIN - U sklopu programa 33. Varaždinskih baroknih večeri sinoć je Velški barokni orkestar iz Cardiffa održao koncert u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK. Orkestrom je ravnao Andrew Wilson - Dickson. Kao solisti nastupio je sam Wilson - Dickson na čembalu i violinistica Marianne Szuecs. Koncert je nosio naziv "Dražest tihoga i glasnoga - večer koncertantne glazbe". Izvedena su djela Henryja Purcella, Johanna Sebastiana Bacha te Antonija Vivaldija i drugih skladatelja. Andrew Wilson - Dickson dirigent je, čembalist i orguljaš koji se školovao za pijanistu i orguljaša na sveučilištima Cambridge i York. Marianna Szuecs mađarska je violinistica koja je diplomirala na budimpeštanskoj Akademiji Ferenc Liszt, a stručno usavršavanje nastavila je u Cardiffu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙