FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadi na Baliju ponovno prijete uništenjem turizma u Indoneziji

SYDNEY, 2. listopada 2005. (Hina/AP) - Drugi val smrtonosnih bombaškihnapada u manje od tri godine na Baliju prijeti uništenjem turističkogbuma na tom indonezijskom otoku, a Australija je već pozvala svojegrađane da izbjegavaju putovanja u Indoneziju.
SYDNEY, 2. listopada 2005. (Hina/AP) - Drugi val smrtonosnih bombaških napada u manje od tri godine na Baliju prijeti uništenjem turističkog buma na tom indonezijskom otoku, a Australija je već pozvala svoje građane da izbjegavaju putovanja u Indoneziju.

Snažne eksplozije, za koje se vjeruje da su djelo bombaša samoubojica, gotovo istodobno su odjeknule u tri prepuna restorana na Baliju u subotu navečer. Još uvijek nije poznat točan broj mrtvih, a prema posljednjim revidiranim podacima najmanje ih je 25.

Turizam na Baliju tek se počeo oporavljati nakon napada 2002. kada su subotnje eksplozije ponovno zaprijetile toj gospodarskoj grani. Mnogi hoteli i restorani na Baliju ostvarili su tijekom posljednjih 18 mjeseci razinu posjećenosti jednaku onoj od prije napada 2002. kada su u terorističkom napadu živote izgubile 202 osobe.

Indonezijski ministar turizma Jero Wacik predviđa veliki pad broja turista, ali je rekao da se nada da će se Bali ponovno oporaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙