FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lijekovi Monopril i Durogesic TTS određenih serija povučeni iz uporabe

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalneskrbi danas je iz uporabe povuklo lijekove Monopril i Durogesicodređenih serijskih brojeva.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi danas je iz uporabe povuklo lijekove Monopril i Durogesic određenih serijskih brojeva.

Kako je priopćeno, Ministarstvo je nakon obavijesti Agencije za lijekove i medicinske proizvode povuklo iz uporabe u Hrvatskoj tablete Monopril 10 mg serijskog broja 4J 89861 s rokom valjanosti do kolovoza 2007. zbog moguće prisutnosti tableta Monoprila 20 mg u blisteru Monoprila 10 mg navedene serije. O navedenoj mogućnosti proizvođač lijeka, tvrtka Bristol-Myers Squibb, koja izrađuje i blistira tablete, obavijestila Jadran Galenski laboratorij koji distribuira te tablete.

Monopril je namijenjen peroralnom liječenju visokog tlaka.

Ministarstvo je zatražilo i povlačenje iz uporabe u Hrvatskoj tri serije lijeka Durogesica TTS 50 mikronaG/h, nakon što je Agencija za lijekove i medicinske proizvode proslijedila obavijest o odluci belgijskog proizvođača Janssen Pharmaceutice N.V. u Beerseu o povlačenju triju serija tog lijeka zbog prijava o neispravnosti u kakvoći lijeka. Kako nisu potpuno zalijepljeni rubovi naljepka, sadržaj lijeka (u obliku gela) može istjecati. U Hrvatskoj se povlače ove serije lijeka: Durogesic TTS 50 mikrona g - 5CB2P00, 5CB2P00.A, i 5DB3D00.A.

Durogesic TTS je opijatni analgetic.

Ministarstvo poziva građane da lijekove Durogesic TTS navedenih serija, ako ih imaju, prestanu upotrebljavati. Napominje kako navedena neispravnost ne ugrožava zdravlje pacijenata koji su lijekove već upotrebljavali, već se lijek povlači iz opreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙