FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki senat odbio prijedlog za osnutak neovisnog istražnog povjerenstva o Katrini

WASHINGTON, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američki senat je u srijeduodbio prijedlog za osnutak neovisnog istražnog povjerenstva opropustima u pripremi operacije spašavanja nakon uragana Katrina, kojije iznijela Hillary Clinton i cijela demokratska zajednica.
WASHINGTON, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američki senat je u srijedu odbio prijedlog za osnutak neovisnog istražnog povjerenstva o propustima u pripremi operacije spašavanja nakon uragana Katrina, koji je iznijela Hillary Clinton i cijela demokratska zajednica.

S 54 glasa za i 44 protiv, senatori su odbili prijedlog o osnutku povjerenstva.

Umjesto neovisne istrage, čelnici republikanske većine u Kongresu predložili su prošlog tjedna da se osnuje posebno parlamentarno povjerenstvo koje će činiti senatori i predstavnici republikanaca i demokrata.

Taj su prijedlog čelnici demokratske stranke nazvali "prijevarom" i najavili da neće u njemu sudjelovati.

"Istraga o republikanskoj upravi u Kongresu koji nadziru republikanci je kao da je sportaš u isto vrijeme i sudac", kazao je u biti vođa demokrata u senatu Harry Reid.

No Hillary Clinton nije ni nakon glasovanja htjela priznati poraz: "Uime ljudi u zaljevu koje sam prošlog tjedna posjetila u Houstonu i svih Amerikanaca koji traže odgovore, nastavit ću borbu za osnutak povjerenstva o Katrini", istaknula je u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙