FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najjači tqjfun u posljednjih 30 godina pogodio južnu Kinu

PEKING, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Najjači tajfun u posljednjihviše od 30 godina pogodio je južnu Kinu izazvavši goleme materijalneštete, objavili su u ponedjeljak službeni mediji.
PEKING, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Najjači tajfun u posljednjih više od 30 godina pogodio je južnu Kinu izazvavši goleme materijalne štete, objavili su u ponedjeljak službeni mediji.

Na otoku Hainan i u pokrajini Guangdong je život praktično stao, kad se tajfun "Damrey" obrušio na regiju rušeći pod sobom zgrade, čupajući stabla iz zemlje i preplavljujući ceste.

Više od 170 tisuća ljudi evakuirano je pred naletom tajfuna. Čitav razmjer štete kao ni broj žrtava još nisu službeno objavljeni. U hotelima na otoku Hainanu, zbog dugih plaža i tropske klime omiljenoj ljetnoj destinaciji, stotine su turista ostali u hotelima uslijed kolapsa prometnih veza. Opskrba električnom energijom i telefonske veze u čitavoj su regiji u prekidu. Tajfun "Damrey" najgori je od svih koji su pogodili Hainan od 1974. godine, rekao je ravnatelj Instituta za meteorologiju Cai Qinbo.

U gospodarski procvjetaloj pokrajini Guangdongu teško su oštećeni nasipi duž obale i spremnici vode, objavio je list China Daily. Nekoliko se ribara vodi kao nestalo, a više od 7 tisuća ribarskih brodica pozvano je da se vrati u luke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙