FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sinoćnoj nesreći troje poginulo

ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Srđan Savanović iz Daruvara, DragutinPelikan (84), predsjednik Udruge hrvatskih domobrana iz Slatine, teVera Obadić (65) iz Mikleuša su poginuli, a 29 osoba je ozlijeđeno ustravičnoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer, oko 20,30 satidogodila na podravskoj magistrali između Bistrice i Donjih Meljana.
ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Srđan Savanović iz Daruvara, Dragutin Pelikan (84), predsjednik Udruge hrvatskih domobrana iz Slatine, te Vera Obadić (65) iz Mikleuša su poginuli, a 29 osoba je ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer, oko 20,30 sati dogodila na podravskoj magistrali između Bistrice i Donjih Meljana.

Dr. Hajrudin Omeragić iz virovitičke bolnice izvijestio je u nedjelju, kako su od sedmero teško ozlijeđenih putnika, koji su u šoku, neki još u životnoj opasnosti, te da je riječ o teškim nagnječenjima i prijelomima.

Sve ozlijeđene osobe i njihove obitelji obišli su i gradonačelnica Slatine Ksenija Plantak i ravnatelj slatinskoga Doma zdravlja Tomislav Boban.

Nesreća koja će se još dugo pamtiti dogodila se kada je vozač kombija Franjo Š. (50), vukovarskih registarskih oznaka, prekasno uočio neosvjetljenoga 19-godišnjeg biciklista I.Š.

Pokušavajući ga preteći, naglo je zakočio, izgubio nadzor nad vozilom i lijevim prednjim dijelom udario u prikolicu šlepera daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao Srđan Savanović iz Daruvara, a dolazio je iz suprotnog smjera. U tom trenutku iz suprotnog mu je smjera dolazio Čazmatransov autobus pun umirovljenika, uglavnom pripadnika slatinske Udruge hrvatskih domobrana, kojim je upravljao Stjepan Juren (38), te su se sudarili.

Sve nakon toga, pričaju očevici, nalikuje na prizore iz stravičnih filmova - autobus je skliznuo deset metara s ceste i završio na oranici, a neki su putnici iz njega ispali.

Vozači i mještani Donjih Meljana priskočili su u pomoć, tako da je dio ozlijeđenih putnika u slatinski Dom zdravlja prevezen osobnim automobilima. Na mjesto nesreće u rekordnom su roku stigle hitne medicinske ekipe iz cijele Županije, vatrogasci i policija, koji su pomagali ozlijeđenima i pridonijeli da se ne dogodi još veća tragedija.

Veći dio ozlijeđenih putnika odmah je prevezen u virovitičku Opću bolnicu, gdje su se za njihov život do pet sati ujutro borili kirurzi, anestetičari i medicinska ekipa iz cijele Županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙