FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska u finalu

SPLIT, 25. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska muška teniska reprezentacijaplasirala se u finale Davis Cupa nakon što je Ivan Ljubičić u nedjeljusvladao Nikolaja Davidenka sa 6-3, 7-6 (6), 6-4, te Hrvatskoj osiguraoodlučujući treći bod u polufinalnom dvoboju na splitskim Gripama.
SPLIT, 25. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska muška teniska reprezentacija plasirala se u finale Davis Cupa nakon što je Ivan Ljubičić u nedjelju svladao Nikolaja Davidenka sa 6-3, 7-6 (6), 6-4, te Hrvatskoj osigurao odlučujući treći bod u polufinalnom dvoboju na splitskim Gripama.

Baš kao i u 1. kolu protiv Amerikanaca, te četvrtfinalu protiv Rumunja, Ljubičić je bio izvrstan tijekom sva tri dana dvoboja. Ponovno je Hrvatskoj donio sva tri boda, dva u pojedinačnim dvobojima, te jedan u paru s Marijem Ančićem.

Naš prvi tenisač sjajno je držao svoj početni udarac tijekom čitavog meča, dok je vrlo dobro napadao servis Rusa. Pritisak je donio rezultat u prvom setu pri Ljubičićevom vodstvu 3-2, naš je igrač stigao do prve prilike za "break" i odmah ju iskoristio nakon neuspješnog izleta Davidenka na mrežu. Jedinu priliku za oduzimanje servisa Ljubičiću Davidenko je imao kada je Ljubičić servirao za prvi set. Davidenko je osigurao 15-40, ali uslijedila su dva neobranjiva Ljubičićeva servisa za izjednačenje, dok je na treću "break-loptu" Davidenko dobro reagirao, ali retern je srećom malo promašio teren.

U prvoj igri drugoga seta Ljubičić je stigao do 0-30 na servis Davidenka, no tada je četiri lopte zaredom izbacio u aut i prilika za "break" na startu je propala. Do kraja seta oba igrača sigurno su držala svoj početni udarac, kao da su uzbuđenja čuvali za "tie-break".

Ljubičić je vrlo loše krenuo u odlučujuću igru, izgubio je prva dva poena na svoj servis i omogućio Davidenku prednost od 3-0. Srećom, Davidenko je uzvratio s dvije velike pogreške na svom servisu za 3-2. Ljubičić je izgubio još jedan poen na svoj servis kojim je Davidenko stigao do 4-2, no taj zaostatak je vratio odličnom igrom s osnovne linije za 4-5. Uslijedila su dva odlična servisa kojima je Ljubičić stigao do set-lopte. Davidenko je tu prvu loptu za 2-0 spasio servisom, no kod 6-6 je izašao na mrežu što je Ljubičić iskoristio za "passing" i set-loptu na svoj servis. Uslijedio je pobjednički servis kojim je Ljubičić stigao na samo set do konačne pobjede.

Kod rezultata 2-2 u trećem setu Ljubičić je još jednom uspio spasiti 15-40, da bi kod svog vodstva 5-4 s dva odlična udarca došao do 0-30, Davidenko je potom pogriješio da bi Ljubičić izvrsnim forhendom zaključio dvoboj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙