FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pilić: Ljubičić je svjetska klasa

SPLIT, 25. rujna 2005. (Hina) - Junak hrvatske Davis Cup reprezentacijeu 2005. godini Ivan Ljubičić odveo nas je u finale, nakon Amerikanacai Rumunja, Ljubičić je gotovo sam svladao i Ruse.
SPLIT, 25. rujna 2005. (Hina) - Junak hrvatske Davis Cup reprezentacije u 2005. godini Ivan Ljubičić odveo nas je u finale, nakon Amerikanaca i Rumunja, Ljubičić je gotovo sam svladao i Ruse.

"Bolje od onoga kako sam ja danas servirao se ne može. Svaki put kada mi je trebao poen sa servisom, ja sam ga i dobio. Ovo je već sada fenomenalan uspjeh, ali nećemo stati, idemo osvojiti Davis Cup. To nam je jedini cilj do kraja sezone, imamo dovoljno vremena da se pripremimo", rekao je Ljubičić i nastavio:

"Znao sam da protiv Davidenka ja moram biti taj koji napada i osvaja poene, ali moram odati priznanje publici. Bili su nevjerojatni, taj pritisak koji oni stvore u trenutku kada protivnik servira za ostanak u meču nitko ne može izdržati. Nitko! Ako ćemo biti domaćini u finalu trebalo bi se igrati u Splitu".

Izbornik Nikola Pilić, koji je već četiri desetljeća u Davis Cupu kao igrač ili izbornik, vrlo je emotivno doživio ulazak u finale.

"Ljubičić je pokazao da je svjetska klasa. Rusi su kalkulirali s parom, mislili da će se naši igrači umoriti, ali nisu računali na činjenicu da je Ljubičić u Davis Cupu na domaćem terenu nepobjediv. Ponosam sam na ovu momčad, na atmosferu i odnos prema igri", rekao je Pilić i najavio da će u posljednjem pojedinačnom dvoboju protiv Rusije priliku dati Ivi Karloviću koji je to zaslužio radom na treninzima.

U finalu od 2. do 4. prosinca Hrvatska će igrati protiv boljega iz drugog polufinalnog dvoboja u kojemu igraju Slovačka i Argentina. U slučaju pobjede Slovačke naši će tenisači gostovati, dok bi protiv Argentine bili domaćini. Trenutačno Slovačka vodi sa 2-1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙