FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska nadomak finala

ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Tenisači Hrvatske vode u polufinaluDavis Cupa u Splitu protiv Rusije sa 2-1 nakon što su u dvoboju parovaMario Ančić i Ivan Ljubičić sa 6-2, 4-6, 7-6 (5), 3-6, 6-4 svladaliIgora Andrejeva i Dmitrija Tursunova nakon više od tri i pol sataigre.
ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Tenisači Hrvatske vode u polufinalu Davis Cupa u Splitu protiv Rusije sa 2-1 nakon što su u dvoboju parova Mario Ančić i Ivan Ljubičić sa 6-2, 4-6, 7-6 (5), 3-6, 6-4 svladali Igora Andrejeva i Dmitrija Tursunova nakon više od tri i pol sata igre.

Prvi set je dao naslutiti da će Hrvatska lako stići do pobjede u dvoboju parova. Ruski izbornik Šamil Tarpišev u par je postavio Andrejeva i Tursunova koji nikada prije nisu igrali zajedno, te se to i osjetilo. Za samo pola sata hrvatski par je osvojio prvi set sa 6-2, a oba puta "break" su ostvarili na servis Tursunova.

No, početak drugoga seta odnio je nade u laku pobjedu. Rusi su oduzeli servis Ančiću odmah u prvoj igri, pa iako su naši tenisači i treći put zaredom ostvarili "break" na servis Tursunova, drugi set je pripao Rusima jer je Ančić još jednom izgubio igru na svoj početni udarac.

U trećem setu nije bilo "breakova" iako su oba para imala po jednu priliku. Ljubičić je spašavao 30-40 u prvoj igri trećeg seta, a Tursunov kod vodstva našeg para 3-2. Prvi su do prednosti u "tie-breaku" stigli Rusi osvojivši jedan poen na Ančićev servis za 3-2 da bi Andrejev s dva svoja servisa povisio na 5-2. Srećom, svih narednih pet bodova osvojio je naš par, prvo dva na Ljubičićev servis, pa potom i dva na servis Tursunova, a set je odličnim servisom okončao Ančić.

Nažalost, i četvrti set je započeo kao prvi, Ančić je izgubio servis, a Rusi su tu prednost sigurno sačuvali do kraja seta. Ančić i Ljubičić nisu uspjeli osigurati čak niti jednu priliku za povratak izgubljenog servisa.

U prvih devet igara petoga seta nije bilo prilika za obrat da bi kod vodstva naših od 5-4 na servis Andrejeva Ančić i Ljubičić stigli do 15-40 i dvije meč-lopte. Iskoristili su drugu, te prvim "breakom" servisa Andrejeva stigli nadomak plasmana u finale.

U nedjelju s početkom u 13 sati igrat će Ljubičić - Davidenko, a nakon njih Ančić i Južnji. Hrvatskoj treba jedna pobjeda iz ta dva dvoboja za ulazak u finale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙