FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP odbojka: Hrvatska - Turska 1:3

ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Premda su bile na pragu plasmana upolufinale Europskog prvenstva, porazima od Azerbajdžana, a danas i odTurske, hrvatske odbojkašice su ostale bez plasmana na iduće Europskoprvenstvo što će se 2007. godine igrati u Belgiji i Luksemburgu.
ZAGREB, 24. rujna 2005. (Hina) - Premda su bile na pragu plasmana u polufinale Europskog prvenstva, porazima od Azerbajdžana, a danas i od Turske, hrvatske odbojkašice su ostale bez plasmana na iduće Europsko prvenstvo što će se 2007. godine igrati u Belgiji i Luksemburgu.

U razigravanju od 5. do 7. mjesta hrvatske odbojkašice su izgubile od Turske 1:3 (25:18, 22:25, 23:25, 22:25) i u nedjelju će igrati za sedmo mjesto protiv poraženih iz susreta Nizozemska - Srbija i Crna Gora.

HRVATSKA: Zuanović, Likhtenchtein, Katić, Ružić, Dugandžić, Popović, Barun, Jelić, Rimac, Daničić, Jerkov, Poljak

TURSKA: Bahar, Gulden, Ozlem, Aysun, Duygu, Natalia, Deniz, Gudeniz, Elif, Eda, Seda, Neslihan

Hrvatske odbojkašice nisu uspjele ostvariti cilj koji je postavljen uoči početka Europskog prvenstva, a to je plasman među šest najboljih ekipa, koji bi osigurao plasman na Europsko prvenstvo što će zajednički 2007. godine organizirati Belgija i Luksemburg. Iako su bile korak do plasmana u polufinale, s dva poraza ispale su, ne samo iz konkurencije za odličja, već i iz borbe za petu poziciju. Prvo su izgubile od Azerbajdžana, a danas i od Turske, pa će u nedjelju igrati za sedmo mjesto protiv poraženih iz susreta Nizozemska - Srbija i Crna Gora.

Očigledno umorne napornim ritmom natjecanja odabranice izbornika Ivice Jelića loše su otvorile utakmicu. Međutim, ubrzo su se pribrale, proradio je blok, te servis i prvi set je otišao na našu stranu. U nastavku utakmice europske doprvakinje od prije dvije godine posložile su redove. Ubrzale su igru u napadu, dok su u obrani počele odlično zatvarati Barbaru Ružić, koja nije imala svoj dan. U neizvjesnoj završnici presudile su dvije-tri lopte, nažalost pripale su Turkinjama. U trećem setu nastavila se "toplo-hladno" igra hrvatske ekipe. Bez prave konstante i uz niz glupih pogrešaka nije se moglo osvojiti set.

Četvrti seti bio preslika prijašnja dva. Obje ekipe igrale su poprilično loše, no Turkinje su načinile manje pogrešaka i ponovo su u neizvjesnoj završnici došle do seta, a time i konačne pobjede.

"Odlučilo je nekoliko tehničkih pogrešaka više na našoj strani. Nažalost, danas nismo imali niti sreće, jer je rezultat mogao biti i na našoj strani. Sada nam preostaje pokušati osvojiti sedmo mjesto," kazao je izbornik hrvatske vrste Ivica Jelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙