FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso: Dijalogom postaviti Europu na noge

LISABON, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisijeJose Manuel Barroso izjavio je u četvrtak u Lisabonu da Bruxelles ima"plan D" utemeljen na "raspravama o idejama i dijalogu" kako bi seEuropa ponovo postavila na noge nakon odbacivanja europskog ustava nareferendumima u Francuskoj i Nizozemskoj.
LISABON, 23. rujna 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je u četvrtak u Lisabonu da Bruxelles ima "plan D" utemeljen na "raspravama o idejama i dijalogu" kako bi se Europa ponovo postavila na noge nakon odbacivanja europskog ustava na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj.

"Europa se treba mijenjati", kazao je Barrosso.

"Vrijeme da se krene u napad. Predložit ćemo nekoliko ideja u određenom trenutku kako bi pokušali britanskom predsjedništvu pomoći u deblokiranju pregovora o europskom proračunu", dodao je.

Kako je kazao, Europa s "20 milijuna svojih nezaposlenih" i "izvanrednim dinamizmom novih ekonomija" si ne može priuštiti luksuz zatvaranja.

"Krivo je vjerovati da se jedinstveno tržište moše održati bez socijalne kohezije, bez političke vizije i solidarnosti koja proizlazi iz činjenice da se pripada zajedničkom projektu. Kao što je krivo i vjerovati da možemo ostvariti političko jedinstvo bez ekonomske integracije", rekao je Barroso.

"Europa je najvažniji trgovački blok na svijetu i jačanjem našeg protekcionizma samo možemo izgubiti sve što imamo ", dodao je predsjednik Europske komisije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙