FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: Dodijeljena priznanja "Turistički cvijet 2005"

OPATIJA, 21. rujna 2005. (Hina) - Svečanom dodjelom 53 priznanja"Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2005" jadranskimljetovalištima, gradovima u unutrašnjosti, hotelima, marinama,kampovima, plažama i pojedincima večeras su u Opatiji završili 9.godišnji susreti hrvatskih turističkih djelatnika.
OPATIJA, 21. rujna 2005. (Hina) - Svečanom dodjelom 53 priznanja "Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2005" jadranskim ljetovalištima, gradovima u unutrašnjosti, hotelima, marinama, kampovima, plažama i pojedincima večeras su u Opatiji završili 9. godišnji susreti hrvatskih turističkih djelatnika.

Svečanost je održana u opatijskom hotelu "Kvarner", a u organizaciji HGK i HRT-a okupila je više stotina turističkih djelatnika te predstavnike hrvatske Vlade, među njima i ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmetu.

Izrazivši zadovoljstvo i čestitavši svim turističkim djelatnicima na odrađenim poslovima Kalmeta je kazao da je do kraja ove godine realno očekivati 10 milijuna turista u Hrvatskoj te turistički prihod od 6 i pol milijardi eura.

Priznanja "Turistički cvijet" dodijeljena su na temelju akcije HRT-a provedene u sklopu ovoljetne serije emisija "Boje turizma", a u konkurenciji su bila 53 jadranska ljetovališta, te 30 gradova i mjesta u unutrašnjosti zemlje.

Najboljim velikim gradskim turističkim odredištem proglašen je Dubrovnik, a slijede ga Zadar i Split, dok su među velikim turističkim odredištima prvi Opatija, Makarska i Umag dijele drugo mjesto, a treći je Rovinj.

Najbolja obalna turistička mjesta su Vrsar, Cavtat, Biograd i Brela, a na otocima Bol, Krk, Rab i Mali Lošinj.

Hotel godine na Jadranu s četiri i pet zvjezdica je opatijski hotel Milenij, drugi je dubrovački hotel Excelsior, a treći porečki Diamant, a u unutrašnjosti zagrebački Sheraton, Regent-Esplanade i osječki hotel "Osijek".

Ove su godine proglašeni i najbolji hoteli s trima zvjezdicama na Jadranu, dubrovački Kompas, rovinjski Park i opatijski Kristal, kao i nabolji mali hoteli - splitski Park, karlovački hotel Korana-Srakovčić te Vila Lili u Rovinju.

Marina godine je Frapa u Rogoznici, a druga i treća su ACI-jeve marine u Dubrovniku i Umagu. Jadranska plaža 2005. je Vela plaža u Baškoj, a slijede Punta Rata u Brelima te crikvenička Gradska plaža.

Autokamp godine je Zaton kod Nina, drugi je Zelena Laguna u Poreču, treći kamp Galeb iz Omiša, a ekokamp godine je Camping Park Umag.

Turističke cvjetove u unutrašnjosti zemlje dobile su terme Sv. Martin na Muri, PP Žumberak i Samoborsko gorje, PP Lonjsko polje, gradovi Osijek i Slavonski Brod te zagrebački Arheološki muzej.

Među pojedincima "Turističke cvjetove" dobili su dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, direktorica Turističkog ureda Vodica Anita Franin-Pečarica, Ivo Pervan i Boris Ljubičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙