FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP košarka: HRVATSKA - LITVA 67:85 - šira verzija

PODGORICA/ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - U susretu 2. kola B skupineEuropskoga prvenstva košarkaši Hrvatske su u Podgorici izgubili odLitve sa 85:67 (34:34). Susret je odigran pred 1800 gledatelja udvorani Morača.
PODGORICA/ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - U susretu 2. kola B skupine Europskoga prvenstva košarkaši Hrvatske su u Podgorici izgubili od Litve sa 85:67 (34:34). Susret je odigran pred 1800 gledatelja u dvorani Morača.

HRVATSKA: Kasun 10, Ukić, Popović 12, Vujčić 4, Prkačin, Žižić 2, Giriček 19, Planinić 14, Tomas 2, Mamić, Bagarić 4, Rančić.

LITVA: Ginevicius 8, Žukauskas 3, Lukauskis 3, D. Lavrinovič 9, Šiškauskas 18, Gustas 3, Serapinas, Slinkis, K. Lavrinovič 3, Jasaitis 12, Jankunas 16, Javtokas 8.

Europski prvaci Litvanci, mada posve "osakaćeni" neigranjem čak sedmorice iz prvog sastava, nanijeli su katastrofalan poraz Hrvatskoj (85:67) u Podgorici. Izabranici Nevena Spahije su dvoboj izgubili u drugom poluvremenu, kada su ih fizički spremniji i puno raspoloženiji Litvanci nadigrali snagom i vještinom. Poraz je ipak nerealno visok jer je Spahija pet minuta prije kraja, svjestan da je izgubio, domarao najjače igrače za dvoboj sa Turcima.

U prvom dijelu hrvatski su košarkaši bili u najmanju ruku ravnopravan protivnik, štoviše vodili su u dva navrata sa po osam razlike i obranom zaustavili litvanske šutere. Pad je uslijedio u 24. minuti kada Litvanci dolaze do prve osjetnije prednosti (47:42), a kada smo se pet minuta kasnije približili na 51:53 pojavio se krvnik Šiškauskas koji je sa tri uzastopne trice odveo Litvu ka pobjedi. Šiškauskas je bio junakom utakmice sa 18 poena, a trice je gađao fantastičnih pet od 6. Kod naših je najučinkovitiji bio Giriček sa 19 poena i šutom 6:11, ponovno je dobrom igrom iznenadio Kasun (10, 5 skokova), no u skoku smo bili više nego inferiorni sa samo 25 uhvaćenih lopti, devet manje od Litvanaca.

"Poraz je nerealan jer sam pet minuta prije kraja mijenjao i počeo misliti na Turke. Luitva je odigrala sjajnu utakmicu, a ja se nikad kao trener nisam osjećao nemoćnije nego u zadnjih deset minuta. Optimizam me još uvijek nije nnapustio, pobjedom protiv Turske dojam bi se popravio", kazao je izbornik Spahija.

Hrvatska će se u nedjelju u 21 sat sučeliti Turcima u borbi za drugo mjesto, dok je Litva osigurala naslov pobjednika skupine koji ju, prema sadašnjem stanju, u četvrtfinalu vodi na momčad domaćina Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙