FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zanimljivosti sa EP-a u košarci

BEOGRAD, 16. rujna 2005. (Hina/DPA) - Zanimljivosti sa Europskogprvenstva za košarkaše u SiCG:
BEOGRAD, 16. rujna 2005. (Hina/DPA) - Zanimljivosti sa Europskog prvenstva za košarkaše u SiCG:

Od 192 košarkaša koji sudjeluju na Eurobasketu najviše (26) ih igra u španjolskoj ACB ligi, 24 ih je na platnom spisku talijanskih klubova, a 22 u NBA ligi. Turski Efes Pilsen i grčki Panathinaikos imaju po osam igrača na prvenstvu, a zanimljivo je da niti jedan od slovenskih košarkaša ne nastupa u domaćoj ligi.

Na EP-u će igrati tri para blizanaca - Livanci Darius i Ksistof Lavrinovič, Bugari Dean i Kalojan Ivanov, te Ukrajinci Igor i Rostsslav Krivič. Najmlađi košarkaš na Eurobasketu je Rus Anton Ponkrašov, koji ima 18 i pol godina, a najstariji je Francuz Antoine Rigaudeau, u 34. je godini.

Bugar Plamen Aleksijev i Izraelac Afik Nissim visoki su 1.80 metara i najniži su na prvenstvu, dok naslov najvišeg pripada bošnjačkom košarkašu Aleksandru Radojeviću, koji ima 2.19 metara.

Francuskinja Chantal Julien (31) bit će prva žena sudac na završnici Europskih prvenstava.

Jedna od najpouzdanijih Internet-kladionica Betandwin za prvog favorita drži domaćina SCG sa koeficijentom 2.55, Grčka je drugi favorit (5.00), a potom slijede Španjolska i Litva (7.00), dok Hrvatska ima koeficijent 11.00.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙