FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

WELLINGTON - Laki zrakoplov, kojeg je neimenovani pilot oteo u subotu navečer po mjesnom vremenu iz zračne luke u Aucklandu i potom prijetio da će se njime zabiti u najviši novozelandski neboder, srušio se u more u gradskoj luci, objavili su novozelandski mediji. Novozelandski je radio javio da je 328 metara visoki Sky Tower evakuiran nakon što je pilot otete letjelice u kontaktu s policijom zaprijetio udarom u neboder. U toj najvišoj zgradi na Novom Zelandu se, među ostalim, nalaze hotel i kockarnica. Zasad nije poznato koliko je ljudi bilo u otetom lakom zrakoplovu i ima li možda preživjelih u padu u gradsku luku.

BEČ - Razgovore o decentralizaciji Kosova i općenito političkoj budućnosti te pokrajine, što su ih u petak u Beču vodili visoki dužnosnici Kosova i Srbije pod pokroviteljstvom UN-a, trebao je, kako u subotu tvrdi bečki dnevnik Die Presse, voditi diplomat i stručnjak za Balkan Wolfgang Petritsch, ali se tome usprotivilo austrijsko ministarstvo vanjskih poslova. List to tumači političkim opredjeljenjem Wolfganga Petritscha, on naime pripada socijaldemokratskom taboru, dok je u Austriji na vlasti koalicija desnog centra. Kai Eide, posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Kosovo, predložio je prvotno Petritscha za voditelja kosovskih pregovora, tvrdi list pozivajući se na diplomatske izvore. A nakon što su Austrijanci to odbili, Eide je osobno preuzeo vođenje pregovorima.

BAQUBA - Četiri osobe su ubijene a 17 je ranjeno u nekoliko napada u subotu u Iraku, dok je u zadnjih 24 sata diljem te zemlje pronađeno još 11 tijela, prema sigurnosnim izvorima. U Baqubi je u subotu ujutro eksplodirao automobil-bomba blizu jedne škole u središtu grada, pri prolasku ophodnje iračke vojske i tada je poginuo jedan civil, a 14 je ranjeno, kao i 3 vojnika, prema policijskom izvoru. U Bagdadu je jedna ophodnja specijalnih snaga iračke policije napadnuta automatskim oružjem, pri čemu je također jedna osoba ubijena, prema izvoru ministarstva unutrašnjih poslova. U napadu u Ghazaliji su naoružane osobe ubile dvojicu sudanskih vozača koji su prevozili opremu za američku vojsku.

BAGDAD - Koalicijske snage u Iraku uhitile su dvojicu navodnih čelnika al-Qaide, priopćila je u subotu američka vojska. Muškarci su identificirani kao Taha Ibrahim Yasin Becher, poznat pod imenom Abu Fatima, i Hamed Saeed Ismael Mustafa, znan i kao Abu Shahed. U priopćenju se navodi da su navedeni muškarci na čelu organizacije al-Qaide u Mosulu, trećem po veličini iračkom gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙