FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 19. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Ukupni je hrvatski izvoz u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosio 4,26 milijardi američkih dolara, dok je uvoz istodobno dostigao vrijednost od 9,1 milijardu dolara. Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, najveći dio izvoza i uvoza odnosi se na Grad Zagreb, koji je u prvom polugodištu ove u odnosu na isto lanjsko razdoblje zabilježio rast izvoza za 26,3 posto, na 1,49 milijardi dolara, a uvoz je porastao za 18,6 posto, na 5,14 milijardi dolara. Višak u robnoj razmjeni s inozemstvom u prvih je šest mjeseci ostvarilo šest od 21 hrvatske županije i to Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Ličko-senjska, Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska.

ZAGREB - Hotelska tvrtka Primošten iz Primoštena prvih je šest mjeseci ove godine završila s 21,5 milijuna kuna gubitka u poslovanju, što je 12,8 posto veći gubitak nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke s Varaždinske burze. Iako su ukupni prihodi Primoštena u prvoj polovici ove godine povećani u odnosu na lani, za 65 posto, na 17,01 milijun kuna, ukupni je poslovni rezultat negativan zbog istodobnog porasta ukupnih rashoda, od 24 posto, na 38,67 milijuna kuna.

DUBROVNIK - U okviru 56. Dubrovačkih ljetnih igara večeras će na terasi tvrđave Revelin nastupit indijska umjetnica Snehalatha Kandan koja će izvesti 15 točaka klasičnog indijskog plesa bharatha natyam. Pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan najavio je intenziviranje kulturne suradnje Hrvatske i Indije te naglasio kako je najbolji primjer za to hrvatski film koji u toj zemlji uspješno pronalazi svoju publiku. Ples kojim će se predstaviti, rečeno je, najstarija je indijska plesna forma, a osim plesa obuhvaća i elemente glume, drame i glazbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙