FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ovogodišnjem Oktoberfestu očekuje se oko šest milijuna posjetitelja

MUENCHEN , 17. rujna 2005. (Hina) - Na ovogodišnjem Oktoberfestu,popularnom festivalu piva koji je u subotu počeo u Muenchenu po 172.put, tijekom predstojeća dva tjedna očekuje se više od 6 milijunaposjetitelja iz svih dijelova svijeta.
MUENCHEN , 17. rujna 2005. (Hina) - Na ovogodišnjem Oktoberfestu, popularnom festivalu piva koji je u subotu počeo u Muenchenu po 172. put, tijekom predstojeća dva tjedna očekuje se više od 6 milijuna posjetitelja iz svih dijelova svijeta.

Ovogodišnji Oktoberfest otvorio je gradonačelnik Muenchena, socijaldemokrat Christian Ude. Već tijekom prvoga vikenda očekuje se posjet oko milijun ljudi, unatoč prohladnom vremenu i nedjeljnim parlamentarnim izborima u Njemačkoj.

Do 3. listopada navečer, kada će festival biti službeno zatvoren, posjetitelji sa svih strana svijeta uživat će u raznim vrstama piva, čije se cijene kreću od 7,25 eura po litarnoj krigli. Organizatori računaju da će se popiti oko 6 milijuna litara piva te da će se pojesti oko 400.000 poznatih bavarskih kobasica. Programom su predviđeni nastupi raznih folklornih skupina.

Prvi Oktoberfest održan je 1810. u povodu vjenčanja budućeg bavarskog kralja Ludwiga I. s princezom Theresom von Sachsen-Hildburghausen. Od tada se održavao gotovo svake godine. Zbog ratova ili epidemija proslave su izostale 24 puta.

Ovogodišnji Oktoberfest će osiguravati oko 300 specijalaca, a angažirano je oko 750 atraktivnih konobarica i konobara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙