FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljeni Atomium otvorit će se za posjetitelje početkom 2006.

BRUXELLES, 16. rujna 2005. (Hina/DPA) - Atomium, bruxelleska turističkaatrakcija, uspješno je renoviran i ponovno će za posjetitelje bitiotvoren početkom iduće godine, izvijestili su belgijski mediji upetak.
BRUXELLES, 16. rujna 2005. (Hina/DPA) - Atomium, bruxelleska turistička atrakcija, uspješno je renoviran i ponovno će za posjetitelje biti otvoren početkom iduće godine, izvijestili su belgijski mediji u petak.

Spomenik se u potpunosti obnavlja, a na devet kugli Atomiuma stavljene su nove nehrđajuće čelične ploče. Unutarnje uređenje je pred dovršenjem, a u najvišoj kugli Atomiuma gradi se restoran iz kojeg će posjetitelji imati panoramski pogled na Bruxelles.

Atomium, golemu čeličnu konstrukciju 102 metra visine, izgradio je za bruxelleski Svjetski sajam 1958. belgijski inženjer Andre Waterkeyn u počast atomu. Atomium predstavlja 165 milijardi puta uvećan atom.

Premda je izvorno bilo zamišljeno da stoji samo šest mjeseci, Atomium je postao globalno poznat zahvaljujući svojem neoubičajenom spoju visoke tehnologije i arhitekture i ubrzo je postao jedna od najpopularnijih bruxelleskih turističkih atrakcija.

Renoviranje je započelo u prosincu 2004. godine, a treba biti završeno početkom 2006. godine. U obnovu je uloženo 26 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙