FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 16. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - Jedan Australac tužio je kliniku na kojoj je njegova supruga obavila sterilizaciju jer je ona nakon toga - rodila sina. Richard McDonald (41) otac sedmoro djece, dobio je na temelju tužbe odštetu od 65.500 australskih dolara (oko 50.000 američkih dolara).

LOS ANGELES - Fotograf koji je snimio fotografije Cameron Diaz u toplessu kada je imala 19 godina i koji joj ih je pokušao prodati za 3,5 milijuna dolara nakon što je postala filmska zvijezda, osuđen je u četvrtak na sudu u Los Angelesu na tri godine i osam mjeseci zatvora. John Rutter, koji je u srpnju osuđen za krivotvorenje, pokušaj krađe i krivokletstvo, nastavio je inzistirati pred sudom da nije počinio ništa loše tvrdeći sucu da je riječ o "nesporazumu" te kako "nije imao namjeru napraviti nikakvu štetu".

ŽENEVA - Keltsko naselje staro oko 2.800 godina otkriveno je na sjeveru Švicarske, objavili su u četvrtak arheolozi koji su u blizini također pronašli nešto manje stare rimske grobove. Naselje smješteno blizu Fricka, u kantonu Argovie, datira iz IX stoljeća prije naše ere, precizirala je arheološka služba kantona. Znanstvenici su pronašli hrpe kamenja koji su bili temelji za drvene nastambe Kelta. Pronađeni su ostaci raznih predmeta: radi se uglavnom o keramici, kostima životinja i karboniziranim ostacima žitarica. Blizu keltskog naselja otkrivene su i rimske grobnice iz 1. stoljeća nakon Krista u kojima su se nalazili predmeti od keramike, staklene posude i brončani nakit.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙