FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Vlada je danas je povukla odluku o suglasnosti da se većinski paket dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela preda dvama holdinzima radi namirenja državnog duga iz postupka kuponske privatizacije i time stavila izvan snage svoju odluku od 4. kolovoza o davanju suglasnosti na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na Sporazum o nagodbi Hrvatskog fonda za privatizaciju sa SN Holdingom i DOM Holdingom. Vlada očekuje od Državnog odvjetništva nastavak aktivnosti na zaštiti pravnih interesa Republike Hrvatske u sporu s tužiteljima SN Holdingom i DOM Holdingom. Hrvatskome saboru predložila je da provede raspravu o izvršenju svojih zaključaka od 29. svibnja 2002., povodom Izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije. Zbog propusta dužnosti je razriješila predsjednika HFP-a Damira Ostovića, a vršiteljem dužnosti imanovala državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Grgu Ivezića sa zadaćom stvaranja uvjeta za objedinjavanje poslova upravljanja državnom imovinom.

ZAGREB - Udruga Nezavisni hrvatski seljaci u današnjem priopćenju upozorava Ministrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva kako je posljednje poskupljenje plavog dizela još jedan udarac na domaću proizvodnju, te podsjeća kako je resorni ministar Petar Čobanković obećao da će država intervenirati kada cijena plavog dizela prijeđe tri kune. Nezavisni hrvatski seljaci ističu kako su svjesni formiranja cijene na tržištu i problema s plavim dizelom, no skreću pažnju na mogućnost korištenja bio-dizela kao alternativnog goriva koji u zemljama EU čini već 30 posto potrošnje na benzinskim crpkama. No, upozoravaju da Vlada to ne prepoznaje, te da je cijena uljarica ove godine i do 30 posto manja nego prošle i na pragu je rentabilnosti.

ZAGREB - U prvih 17 dana ovog mjeseca na području Zagreba u prometu je poginulo deset osoba, dok je u cijelom kolovozu prošle godine u prometu poginulo sedam osoba, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ). U razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza prošle godine na području Zagrebu u prometnim nesrećama poginulo je 70 osoba, dok je ove godine u razdoblju od 1. siječnja do 17. kolovoza u prometu poginulo 74 osobe, rekao je novinarima operativni analitičar PUZ-a Davor Tor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙