FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Instrumenti i besplatne knjige - dar MVPEI-a Hrvatima u Subotici

SUBOTICA, 15. rujna 2005. (Hina) - Šest instrumenata i stotinjak knjigaza djecu dar je koji su u četvrtak predstavnici hrvatskog Ministarstvavanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) uručili Hrvatskomkulturnom centru (HKC) "Bunjevačko kolo" u Subotici.
SUBOTICA, 15. rujna 2005. (Hina) - Šest instrumenata i stotinjak knjiga za djecu dar je koji su u četvrtak predstavnici hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) uručili Hrvatskom kulturnom centru (HKC) "Bunjevačko kolo" u Subotici.

Uručujući pomoć najvećoj hrvatskoj instituciji kulture u Srbiji, načelnik odjela za hrvatske nacionalne manjine MVPEI-a Andrija Jakovčević izjavio je da je to dio pomoći koje sukladno svojim mogućnostima Ministarstvo dodjeljuje hrvatskoj manjini u okruženju.

"Nastojat ćemo da pomoć našim sunarodnjacima sljedeće godine bude veća", izjavio je za HINU Jakovčević, i dodao kako vjeruje da će unatoč pojedinačnim incidentima položaj Hrvata u Srbiji biti sve bolji.

Predsjednik "Bunjevačkog kola" Mirko Ostrogonac istaknuo je ovom prigodom da će instrumenti koje su dobili pomoći omasovljenju tamburaškog i folklornog odjela Centra, najznačajnijih za očuvanje glazbene tradicije bačkih Hrvata.

Prošloga tjedna hrvatska zajednica u Vojvodini dobila je pomoć Grada Zagreba koji je učenicima hrvatskih odjela poslao besplatne školske udžbenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙