FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proizvođač novog goriva za automobile razbjesnio ljubitelje životinja

BERLIN , 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jedan je njemački"izumitelj" razbjesnio borce za zaštitu životinja nakon što je izjavioda umjesto sve skupljeg goriva za automobile, za pogon svojeg ljubimcana četiri kotača koristi vlastiti proizvod, u čijem se sastavu nalazei tijela uginulih, odnosno pregaženih mačaka.
BERLIN , 14. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jedan je njemački "izumitelj" razbjesnio borce za zaštitu životinja nakon što je izjavio da umjesto sve skupljeg goriva za automobile, za pogon svojeg ljubimca na četiri kotača koristi vlastiti proizvod, u čijem se sastavu nalaze i tijela uginulih, odnosno pregaženih mačaka.

55-godišnji Christian Koch iz istočnonjemačke pokrajine Saske za list Bild rekao je kako je izumio organsko gorivo koje se sastoji od mješavine smeća, tijela mačaka i nekih drugih sastojaka te da njegov automobil u koji je donedavno točio diesel vozi bez problema. "Do sada sam s ovim gorivom prešao 170.000 km", rekao je.

Na internetskoj stranici Kochove tvrtke "Alphakat Gmbh" stoji da je njezin autor patentirao mašinu "KDV 500" koja proizvodi gorivo što ga Koch naziva "bio-dieselom" i stoji oko 23 centa po litri, a to je petina cijene diesel goriva koje se prodaje na benzinskim stanicama. Koch tvrdi da je za proizvodnju 50 litara njegova "bio-diesela" potrebno 20 uginulih mačaka.

Predsjednik Njemačke udruge za zaštitu životinja, Wolfgang Apel upozorio je kako u Udruzi smatraju da je ovakva upotreba tijela mrtvih životinja protuzakonita te da će nastaviti pratiti Kochove daljnje aktivnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙