FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: napadnuto više pobunjeničkih uporišta

BAGDAD, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Američke su snage u napadu u utorakna pobunjeničko uporište u Hadithi, oko 260 kilometara sjeverozapadnood glavnog grada, koristile i zračne udare a u toj je akciji poginuločetvero iračkih pobunjenika dok je jedna osoba, za koju se vjeruje daje povezana s Al'Qaidom, uhićena.
BAGDAD, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Američke su snage u napadu u utorak na pobunjeničko uporište u Hadithi, oko 260 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada, koristile i zračne udare a u toj je akciji poginulo četvero iračkih pobunjenika dok je jedna osoba, za koju se vjeruje da je povezana s Al'Qaidom, uhićena.

Amerikanci su borbenim zrakoplovima napali i grad Qaim, oko 320 kilometara sjeverozapadno od Bagdada, izvijestili su stanovnici. U tom su gradu izbili žestoki sukobi između pobunjenika i koalicijskih snaga.

Niti jug Iraka nije u utorak mirovao. Iz Basre je stigla vijest da je u eksploziji mine postavljene uz cestu živote izgubilo četvero ljudi, no vlasti za sada ne mogu potvrditi nacionalnost žrtava.

Grad Tal Afar, na sirijskoj granici, pod kontrolom je američkih i iračkih postrojbi nakon što su iz njega u sveobuhvatnoj akciji protjerani ili likvidirani pobunjenici.

U šijitskom svetom gradu Karbali, 100-ak kilometara južno od Bagdada, policija je uvela zabranu ulaska u grad za kamione, a ista će zabrana od četvrtka vrijediti i za automobile. Radi se o mjeri predostrožnosti, kako bi se spriječili bombaški napadi na oko tri milijuna hodočasnika koliko ih se očekuje u tom gradu povodom vjerskih svečanosti koje počinju sljedeći tjedan. Grad će čuvati 5.400 policajaca i 750 iračkih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙