FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: preispitivanje doktrine ako SAD prihvati preventivne udare

MOSKVA, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rusija će preispitati svoju vojnudoktrinu ukoliko Sjedinjene Države prihvate doktrinu kojom se predviđananošenje preventivnih nuklearnih udara neprijatelju koji posjedujeoružje za masovno uništavanje, rekao je u utorak ruski ministar obraneSergej Ivanov, a prenosi Interfax iz Berlina.
MOSKVA, 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Rusija će preispitati svoju vojnu doktrinu ukoliko Sjedinjene Države prihvate doktrinu kojom se predviđa nanošenje preventivnih nuklearnih udara neprijatelju koji posjeduje oružje za masovno uništavanje, rekao je u utorak ruski ministar obrane Sergej Ivanov, a prenosi Interfax iz Berlina.

"Ukoliko se potvrde informacije koje su se pojavile u glasilima o planovima SAD-a, morat ćemo preispitati svoju vojnu doktrinu", upozorio je ministar obrane Sergej Ivanov, kako navodi ruska agencija.

"To je vrlo pogubna tendencija. Snižavanje praga uporabe nuklearnog oružja jako je opasno", dodao je Ivanov koji boravi u njemačkoj prijestolnici na neslužbenom sastanku ministara obrane zemalja NATO-a.

Ruski je ministar reagirao na informacije prema kojima je povjerenstvo Pentagona izradilo doktrinu o mogućim preventivnim nuklearnim napadima na države ili druge ciljeve kako bi ih se odvratilo od uporabe oružja za masovno uništavanje.

Dokument s nadnevkom od 15. ožujka pod nazivom Doktrina za zajedničke nuklearne operacije sastavilo je povjerenstvo Pentagona zaduženo da procedure koje su trenutačno u tijeku prilagodi naglim promjenama do kojih je došlo nakon atentata 11. rujna 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙