FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Prva supruga Johna Lennona kaže da je legendarni član grupe The Beatles bio nasilan i jednom ju je u nastupu ljubomore čak i udario, navodi se u njezinoj knjizi čije su isječke objavili britanski mediji. Cynthia Lennon upoznala je Johna krajem pedesetih godina u Liverpoolu, gdje su oboje bili u umjetničkoj školi. Vjenčali su se 1962. i dobili sina Juliana, a rastali su se 1968. godine. Cynthia Lennon opisuje jednu situaciju u kojoj ju je John udario. Dok su studirali, John je poludio od ljubomore kad je vidio kako ona pleše s njegovim bliskim prijateljem. "Sutradan na faksu slijedio me u ženski zahod u podrumu. Kad sam izašla, čekao je smrknuta lica. Nisam stigla ni progovoriti, a on je podignuo ruku i ošamario me tako da sam glavom udarila u cijevi na zidu iza sebe", kazala je.

OREBRO - Feministička inicijativa (FI), politička stranka koju čine samo žene, natjecat će se na parlamentarnim izborima u Švedskoj za godinu dana, odlučeno je u nedjelju na osnivačkom kongresu FI u švedskom gradu Orebrou, a ankete predviđaju da će stranka sigurno proći izborni prag od četiri posto. Program stranke uključuje borbu za izjednačavanje plaća muškaraca i žena, borbu protiv muške dominacije u javnim sektorima i iskorjenjivanje nasilja u obitelji. Stranačka platforma također poziva na napuštanje zakonske kontrole nad brakovima i istospolnim partnerstvima, kao i zalaganje za pravo da žene nose muška prezimena i obrnuto.

MOSKVA - Bespilotna ruska svemirska letjelica Progress M54, natovarena hranom i opremom, uspješno je u subotu pristala uz Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), potvrdila je kontrola misije u Moskvi. Teretna letjelica poletjela je u četvrtak iz kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu. "Sve je prošlo odlično", rekao je glasnogovornik kontrole misije. Na ISS-u se od travnja nalaze ruski kozmonaut Sergej Krikaljev i

američki astronaut John Phillips.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙