FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar izazvala dvojica radnika

ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Požar u poslovnoj zgradi tvrtke Triusu Jankomiru, u kojoj je bilo uskladišteno i oko 100 tona motornogulja, izazvala su dvojica radnika koji su zavarivali metalne pregradeu skladištu s madracima, doznaje se u nedjelju u zagrebačkoj policijikoja je dvojicu radnika privela.
ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Požar u poslovnoj zgradi tvrtke Trius u Jankomiru, u kojoj je bilo uskladišteno i oko 100 tona motornog ulja, izazvala su dvojica radnika koji su zavarivali metalne pregrade u skladištu s madracima, doznaje se u nedjelju u zagrebačkoj policiji koja je dvojicu radnika privela.

Prema policijskom izviješću, dok su dvojica radnika (58 i 70 godina) zavarila pregrade u subotu oko 13 sati, užareni materijal je pao na jedan od uskladištenih madraca i zapalio ga. Nakon neuspješnog pokušaja da sami ugase vatru, radnici su pozvali vatrogasce. Požar se u međuvremenu proširio na obližnje skladište tvrtke Top maziva u kojem je bilo oko 100 tona motornog ulja.

Pri gašenju požara lakše su ozlijeđena dvojica vatrogasaca (41 i 34 godine), no zbog opeklina po licu i gutanja dima 41-godišnjak je zadržan na liječenju u Klinici za traumatologiju.

Policija nije izvijestila kolika je materijalna šteta izazvana požarom koji je ugašen sinoć oko 22,30 sati.

U gašenju požara zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi u pomoć su priskočili profesionalni vatrogasci iz Zagrebačke županije, Karlovca i Varaždina te nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava i sisačkog poduzeća Sinaco.

U zagrebačkoj policiji kažu da očevid u Kovinskoj ulici na Jankomiru i dalje traje.

Na sinoćnjoj konferenciji za novinare gradski čelnici ustvrdili su da nema opasnosti za zdravlje građana, a ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Josip Čulig dodao je kako se požar širio vertikalno, te da nije zahvatio naseljena područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙