FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vojska: Zadnji vojnik Gazu napušta u utorak

JERUZALEM , 9. rujna 2005. (Hina/AP) - Izraelski su vojnici u petakuništili preostala vojna postrojenja u pojasu Gaze, u sklopu završnihpriprema za povlačenje s tog teritorija nakon 38 godina okupacije.
JERUZALEM , 9. rujna 2005. (Hina/AP) - Izraelski su vojnici u petak uništili preostala vojna postrojenja u pojasu Gaze, u sklopu završnih priprema za povlačenje s tog teritorija nakon 38 godina okupacije.

Povlačenje bi trebalo biti završeno do utorka, a vojnici, koji ostaju bez vojnih baza i kontrolnih točaka, do tada će se smjestiti u oklopnim vozilima.

Zapovjednik izraelskih vojnih snaga u Gazi, general Aviv Kochavi bit će posljednji vojnik koji će napustiti pojas Gaze i uz simboličnu ceremoniju zatvoriti prolaz na granici.

Ministar obrane Shaul Mofaz u petak je izjavio kako će do ponedjeljka svi izraelski vojnici napustiti Gazu, no povlačenje bi, čini se, moglo biti odgođeno za jedan dan zbog neizvjesnosti u pogledu više od dvadeset sinagoga u dosadašnjim židovskim naseljima. Izraelski kabinet u nedjelju će odlučiti hoće li i sinagoge biti srušene ili će ih se ostaviti u sadašnjem stanju, uz nadu da ih Palestinci sačuvaju. No, Palestinci inzistiraju na tomu da Izraelci sinagoge unište.

Ako se donese odluka o rušenju sinagoga, povlačenje će se odgoditi za jedan dan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙