FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonska galerija izložila portret JK Rowling

ZAGREB/LONDON, 7. rujna 2005. (Hina) - JK Rowling, autorica sage omalome čarobnjaku Harryju Potteru, pridružila se popisu slavnih čijisu portreti izloženi u londonskoj Nacionalnoj galeriji portreta.
ZAGREB/LONDON, 7. rujna 2005. (Hina) - JK Rowling, autorica sage o malome čarobnjaku Harryju Potteru, pridružila se popisu slavnih čiji su portreti izloženi u londonskoj Nacionalnoj galeriji portreta.

Slika britanskog umjetnika Stuarta Pearsona Wrighta prikazuje Rowlingovu u njezinim mladim godinama kada je pisala svoju prvu knjigu o Harryju Potteru u jednome kafeu u Edinburgu.

"Slika me prikazuje bolje nego li ijedna fotografija", kazala je 40-godišnja književnica na službenom otvorenju platna u srijedu.

Rowling je prikazana bosonoga u spartanskoj sobi u kojoj je radijator jedino obilježje komfora. Na stoliću pred njom naslikani su blok za pisanje i kemijska olovka.

Rowling je pozirala za portret pišući "Harry Potter i princ miješane krvi", šesti po redu nastavak serijala koji se u hrvatskim knjižarama treba naći 15. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙