FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neto imovina investicijskih fondova u kolovozu pala 4,3 posto

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Ukupna neto imovina hrvatskihinvesticijskih fondova iznosila je na kraju kolovoza ove godine, premapodacima Komisije za vrijednosne papire, 6,95 milijardi kuna te je uodnosu na kraj srpnja smanjena za 4,3 posto, a najveći tržišni udio,od 34,45 posto, imali su fondovi ZB Investa, društva za upravljanjefondovima iz sastava Grupe Zagrebačke banke.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Ukupna neto imovina hrvatskih investicijskih fondova iznosila je na kraju kolovoza ove godine, prema podacima Komisije za vrijednosne papire, 6,95 milijardi kuna te je u odnosu na kraj srpnja smanjena za 4,3 posto, a najveći tržišni udio, od 34,45 posto, imali su fondovi ZB Investa, društva za upravljanje fondovima iz sastava Grupe Zagrebačke banke.

Kako su izvijestili iz ZB Investa, tržišni udio njihovih fondova povećan je tijekom kolovoza za 1,09 posto, a ukupna imovina tih fondova iznosila je na kraju prošlog mjeseca 2,39 milijardi kuna.

Najznačajniji rast tržišnog udjela u kolovozu su ostvarili novčani fondovi Zagrebačke banke, i to za 2,37 posto, a njihova je imovina krajem kolovoza iznosila 1,44 milijarde kuna. Pritom je novčani fond ZB plus ostvario i najveći prinos među novčanim fondovima, i to od 4,83 posto na godišnjoj razini.

Smanjenje iznosa ukupne neto imovine hrvatskih investicijskih fondova u kolovozu, drugi mjesec za redom, u ZB Investu, koji upravlja sa šest investicijskih fondova, tumače povećanjem potražnje za kunama.

Pet fondova Raiffeisen Investa je pak krajem kolovoza ove godine upravljalo imovinom u iznosu većem od 1,39 milijardi kuna, a u odnosu na srpanj njihova je imovina smanjena za 0,34 posto. Po vrijednosti imovine s kraja kolovoza ti su fondovi zauzimali nešto više od 20 posto tržišta, dok je njihov udio na kraju srpnja bio 19,3 posto.

Na trećem je mjestu šest fondova PBZ Investa (PBZ Equity je s radom započeo u rujnu), s imovinom u vrijednosti većoj od 1,23 milijarde kuna. U odnosu na prethodni mjesec imovina pod njihovim upravljanjem smanjena je za 3,67 posto, a njihov je tržišni udio na kraju kolovoza iznosio 17,76 posto, odnosno neznatno je povećan u odnosi na srpanjskih 17,64 posto

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙