FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U novom požaru u Parizu 12 mrtvih i 14 ozlijeđenih

PARIZ, 4. rujna 2005. (Hina/AFP/Reuters) - U snažnom požaru koji jetijekom noći sa subote na nedjelju izbio u stambenoj zgradi u južnompariškom predgrađu L'Hay-les-Roses poginulo je 12, a teško ozlijeđeno14 ljudi, priopćeno je iz pariške vatrogasne službe.
PARIZ, 4. rujna 2005. (Hina/AFP/Reuters) - U snažnom požaru koji je tijekom noći sa subote na nedjelju izbio u stambenoj zgradi u južnom pariškom predgrađu L'Hay-les-Roses poginulo je 12, a teško ozlijeđeno 14 ljudi, priopćeno je iz pariške vatrogasne službe.

Proglašena je najveća opasnost, a akcija spašavanja zgrade od 18 katova još je u tijeku, izjavio je glasnogovornik vatrogasaca satnik Michel Gros.

U gašenju požara, koji je izbio oko 1 sat poslije ponoći po lokalnom vremenu, a stavljen pod kontrolu dva sata kasnije, sudjeluju 164 vatrogasca s 43 vozila.

"Ljude je ubio dim", rekao je Gros, koji tvrdi kako se "plamen iznimno brzo proširio", da je lokaliziran, ali je "prouzročio dim u cijeloj zgradi, otvoru za dizalo i stanovima".

"Riječ je o stambenoj zgradi. Ovo nema veze s požarima u pariškim napuštenim zgradama", naglasio je, dodavši kako uzrok požara još nije poznat.

To je već treći požar u pariškom području u posljednjih 10 dana. U prvom, 26. kolovoza, u trošnoj zgradi poginulo je 17 afričkih imigranata, među kojima 14 djece, a tri dana poslije u drugom je skvotu poginulo sedam useljenika iz Obale Bjelokosti, među kojima četvero djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙