FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

US Open: Ljubičić konačno u 3. kolu US Opena

NEW YORK/ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač IvanLjubičić plasirao se u 3. kolo US Opena pobjedom nad Francuzom CyrilomSaulnierom 7:6 (7:5), 5:7, 6:4, 6:4, dok je Ivo Karlović poražen je odAmerikanca Andrea Agassia u tri "tie-breaka" - 7:6 (4), 7:6 (5), 7:6(4).
NEW YORK/ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u 3. kolo US Opena pobjedom nad Francuzom Cyrilom Saulnierom 7:6 (7:5), 5:7, 6:4, 6:4, dok je Ivo Karlović poražen je od Amerikanca Andrea Agassia u tri "tie-breaka" - 7:6 (4), 7:6 (5), 7:6 (4).

Ljubičić je prvi puta u trećem kolu U.S. Opena, dosad je čak četiri puta gubio susrete u 2. kolu, no ovaj put je preko veterana Cyrila Saulniera došao do trećeg Grand Slam rezultata karijere. Ljubičić je na Australian Openu u Melboruneu 2002. bio poen udaljen od osmine finala, a na Roland Garrosu je prije dvije godine izgubio u 3. kolu od Čeha Novaka.

Protiv 30-godišnjeg Saulniera nije sve išlo glatko, uostalom, Francuz je Ljubičića svladao prije dvije godine na betonu Miamia, a daleke 1999. upravo u kvalifikacijama US Opena. Ivan je prvi set dobio u "tie breaku", no u drugom setu je "stao servis" - u osmome gemu morao je spašavati 0:40, a u 12. je Saulnier iskoristio set loptu.

Ipak, najbolji hrvatski tenisač nije dopustio preokret, oduzeo je servis Francuzu u sedmome gemu trećega, a potom i na otvaranju četvrtog seta. U tom setu je Ivan u nekoliko puta spašavao vlastiti servis, Saulnier je imao "break" loptu već u drugom gemu, 15:40 u četvrtom, te tri "break" lopte u osmom gemu. Ivan je sve spasio, potom propustio dvije meč lopte kod 5:3, ali nije i kada je servirao za meč i treće kolo.

U 3. kolu Ljubičić ide na još jednog Francuza, 13.nositelja Richarda Gasqueta, a s tim 19-godišnjakom koji je već stigao do 14. mjesta na ATP ljestvici Ivan se dosad nije sastajao.

Karlović je pružio dobar otpor favoriziranom Agassiu, a dvoboj bi svakako krenuo u drugom smjeru da je Zagrepčanin iskoristio set-loptu kod 6:5 i vodstvo od 2:0 "tie-breaku". U drugom setu se Karlović vratio nakon 1:4, no opet je 13. igra bila sretnija za Amerikanca, a jednako je bilo i u trećem setu.

Hrvatski tenisač je protiv Agassia "ispalio" čak 30 as-servisa, a svoj je početni udarac izgubio samo jednom, u drugom setu, makar je Amerikanac imao čak 11 prilika za obrat. Odlučivale su i neprisiljene pogreške kojih je Karlović imao 40, a Agassi samo 10.

"Morao sam riskirati, to je bila moja taktika jer nisam želio duge izmjene protiv igrača poput Agassia. Ovoga puta nije išlo, možda će sljedeći puta biti drugačije", kazao je Karlović.

"Protiv Karlovića sam trebao biti maksimalno koncentriran, sve se odlučivalo u dvije ili tri lopte u svakom setu i te je lopte trebalo odigrati najbolje moguće. Karlović posjeduje doista nevjerovatan servis, cijelo vrijeme sam pokušavao naći to mjesto na terenu odakle bi mu najlakše vraćao, a to sam uspio svega nekoliko puta", kazao je Agassi, koji u narednom kolu igra sa Čehom Berdychom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙