FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Gradska priznanja dvojici Hrvata

SUBOTICA, 1. rujna 2005. (Hina) - Pravnom povjesničaru Slavenu Bačiću inekadašnjem vrhunskom sportašu Josipu Gabriću vlast u Subotici uručilaje u četvrtak najvrednija gradska priznanja na prijedlog tamošnjehrvatske zajednice.
SUBOTICA, 1. rujna 2005. (Hina) - Pravnom povjesničaru Slavenu Bačiću i nekadašnjem vrhunskom sportašu Josipu Gabriću vlast u Subotici uručila je u četvrtak najvrednija gradska priznanja na prijedlog tamošnje hrvatske zajednice.

Na svečanoj dodjeli subotičkih gradskih priznanja "Pro Urbe" i "Počasni građanin", upriličenoj u povodu Dana grada, za dobitnike je rečeno da su dali veliki doprinos razvoju i ugledu grada, ali zajednice iz koje potječu.

"Ovim je još jednom potvrđeno da hrvatska zajednica ima kadrove i da aktivno sudjeluje u društvenom, znanstvenom, sportskom i drugim područjima života ove sredine", izjavio je ovim povodom Josip Gabrić, koji je kao vrsni stolnotenisač 13 puta tijekom 50-ih i 60-ih osvojio naslov državnog prvaka bivše Jugoslavije.

Proslavi dana grada nazočan je bio i dogradonačelnik Grada Osijeka Gordan Matković koji je za Hinu izjavio kako će nova vlast u Osijeku nastaviti njegovati partnerske odnose sa Suboticom, a tu će suradnju pokušati i unaprijediti, najprije na gospodarskom planu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙